Ethereum ETF'in onaylanmasının ardında siyasi irade var

Ethereum ETF'in onaylanmasının ardında siyasi irade var

Bloomberg analisti James Seyffart, Ethereum ETF onayının siyasi bir karar olduğunu söyledi.

A+A-

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, spot Ethereum ETF'lerinin onaylanmasında tamamen finansal kaygılardan ziyade siyasi kararların etkili olduğuna inanıyor.

Cryptonews'ten Rachel Wolfson ile Consensus 2024'te yaptığı röportajda Seyffart, 19b-4 kural değişikliği ve SEC'in rolü de dahil olmak üzere spot ETH ETF'leri için zaman çizelgesi ve onay sürecini tartıştı.

Seyffart, Biden yönetiminin eylemleri ve kripto topluluğundan gelen tepkiler de dahil olmak üzere siyasi iklimin, onayın geçmesi için önemli bir rol oynadığını öne sürdü.

23 Mayıs'ta SEC, VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy ve Bitwise'ın spot Ether ETF'leri çıkarmak için yaptığı 19b-4 başvurularını resmen onayladı.

SEC Spot ETH ETF'lerini Onaylamayı Planlamadı

Seyffart röportaj sırasında, başlangıçta SEC düşmanlığı ve iletişim eksikliği nedeniyle onay için düşük beklentiler olduğunu söyledi. Onayın SEC'in olağan duruşundan bir sapma olarak görüldüğünü ve siyasi baskılardan etkilenen potansiyel bir değişime işaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca, kararın zamanlamasının Trump'ın kripto yanlısı duruşu ve kripto dostu mevzuat için iki partili destek gibi önemli siyasi olaylarla uyumlu olduğunu belirtti.

Seyffart ve patronu Eric Balchunas, ETF alanında özellikle Bitcoin ve Ethereum ETF'lerine ilişkin analizleriyle öne çıktılar.

ETF'ler için onay süreci, 19b-4 onayı ve prospektüs (S1) incelemesi de dahil olmak üzere aylar sürebilen birçok adımı içeriyor.

Hem Balchunas hem de Seyffart, spot ETH ETF onayı olasılığını, özellikle 19b-4 formları için son tarihin geçen hafta geçmesiyle birlikte, önceki tahmin olan %25'ten %75'e yükseltti.

Röportaj sırasında Seyffart, zorlu onay sürecine rağmen Ethereum ETF'lerinin haftalar içinde piyasaya sürülebileceğini öngördü ve "Genellikle bu sürecin beş aya kadar uzadığını gördük. Daha standart olan ise 3 ila 4 aydır" dedi ve ekledi:

"Sanırım SEC, bir hafta öncesine kadar Ethereum ETF'lerini reddetmeyi planlıyordu"

İlgili Haberler