Ethereum ETF'leri Bitcoin ETF'lerin yüzde 30'unu çekmeli

Ethereum ETF'leri Bitcoin ETF'lerin yüzde 30'unu çekmeli

Kripto firması Galaxy Digital, Ethereum ETF fonlarına olan girişlerin Bitcoin ETF'lerin sadece üçte biri kadar olabileceğini duyurdu.

A+A-

Kripto firması Galaxy Digital, Ethereum (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) Bitcoin (BTC) ETF'lerine nasıl dağıldığını öngörüyor. Firmanın araştırma başkan yardımcısı Charles Yu'nun yeni bir araştırma yazısına göre, Ethereum ETF'leri benzer Bitcoin ürünlerinin girişlerinin kabaca üçte birini görecek.

Yu, tahminlerine ulaşmak için firmanın iki varlığın piyasa değerini, vadeli işlem piyasalarındaki açık faiz seviyelerini ve hacmini ve mevcut fonlar genelinde yönetilen toplam varlıkları (AUM) karşılaştırdığını söylüyor.
"Yukarıdakilere dayanarak, eter spot ETF girişlerinin, 2x ila 5x aralığında ABD spot bitcoin ETF girişlerinden yaklaşık 3 kat daha az olacağını düşünüyoruz (kapak katsayısı ile uyumlu olarak). Başka bir deyişle, ether spot ETF girişlerinin ABD spot bitcoin ETF girişlerinin %33'ü büyüklüğünde olabileceğini ve dolar cinsinden %20 ila %50 aralığında olabileceğini düşünüyoruz. 15 Haziran'a kadar 15 milyar dolarlık bitcoin spot ETF girişine bu katsayının uygulanması, ether ETF onayı ve lansmanını takip eden ilk beş ay için aylık ~1,0 milyar dolarlık ETH ETF girişi anlamına gelecektir (tahmini aralık: aylık 600 milyon ila 1,5 milyar dolar)..."


İlgili Haberler