Ethereum ETF'lerinde satış baskısı etkisini artırdı

Ethereum ETF'lerinde satış baskısı etkisini artırdı

Ethereum ETF'leri en uzun çıkış serisini kaydetti, borsa net akışı artan satış baskısına işaret ediyor.

A+A-

Ethereum (ETH), ETF ve borsa net akışlarının satıcıların piyasaya hakim olduğunu göstermesiyle Perşembe günü %1 düştü. Satış baskısına rağmen Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, çeşitli metriklerde büyümesini gösteren bir gönderi paylaştı.

Ethereum ETF'leri Çarşamba günü 18 milyon $'lık çıkış kaydettikten sonra en uzun negatif akış serisini - art arda beş gün - kaydetti.

Akışlara Grayscale'in ETHE'sindeki 31,1 milyon dolarlık çıkışlar öncülük etti ve lansmandan bu yana kümülatif çıkışlarını 2,5 milyar doların üzerine çıkardı. ETHA, Çarşamba günü sıfır akışla kümülatif net girişlerde 1 milyar doların üzerindeki kilometre taşına eşlik etti.

Tutarlı negatif akışlarla birlikte, Ethereum ETF'leri Pazartesi gününden bu yana kümülatif akışların 38 milyon $ çıkışa ulaşmasıyla bir hafta daha net çıkış kaydedebilir.

ETH borsa akışlarında da benzer bir eğilim görülüyor. ETF akışlarının aksine, pozitif borsa net akışları satış baskısının arttığını ve fiyat düşüşlerine yol açabileceğini gösteriyor.

Ethereum net borsa girişi Perşembe günü 31 bin ETH'ye çıkarak 5 Ağustos'taki piyasa çöküşünden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 7 günlük hareketli ortalama borsa net akışı da 11 Ağustos'tan bu yana yükseliyor.

Bu arada, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ETH'nin büyüme yolunda devam ettiğini gösteren çeşitli metrikler içeren bir X gönderisi paylaştı. Vurguladığı noktalardan bazıları şunlardır:

  • Artan staking merkeziyetsizliği.
  • Çapraz L2 cüzdan kullanıcı deneyiminde (UX) iyileşme.
  • Hesap soyutlama yol haritasında daha fazla netlik.

Buterin, “Ethereum için temeller şu anda gerçekten çok güçlü” dedi.

Ethereum Perşembe günü %1 düşüşle 2.610$ civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz 24 saat içinde ETH 31,34 milyon dolarlık likidasyon gördü; uzun ve kısa likidasyonlar sırasıyla 24,1 milyon dolar ve 7,24 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ethereum, 200 günlük Basit Hareketli Ortalamanın (SMA) daha fazla fiyat düşüşünü önlemek için destek görevi gördüğü 4 saatlik grafikte konsolide oluyor. Fiyatların yükselebilmesi için ETH'nin, 50 günlük SMA ile birlikte herhangi bir yükseliş girişimini engelleyen 2.775 dolarlık direnci aşması gerekiyor.

İlgili Haberler