Ethereum ETF'lerinden 2 milyar dolarlık çıkış yaşandı

Ethereum ETF'lerinden 2 milyar dolarlık çıkış yaşandı

Grayscale Ethereum ETF ilk açılışından bu yana yaklaşık 2 milyar dolarlık çıkış yaşadı.

A+A-

Farside Investors'ın verilerine göre, yatırımcılar Grayscale'in Ethereum borsa yatırım fonundan (ETF) neredeyse 2 milyar dolar çekti. ETHE kodu altında faaliyet gösteren fonun piyasa değeri, Ether'in fiyat düşüşünün ortasında 6,7 milyar dolara geriledi.

Grayscale'in ETHE'si Çarşamba günü 133 milyon dolar kaybetti, bu önemli bir kayıp ancak kayıtlardaki en kötü günü değil. Fon, yatırımcıların 484 milyon dolar çektiği ETF'nin ilk gününde en büyük çıkışını gördü.

screenshot_1-100.jpg

Buna karşılık, ETHE'nin daha düşük ücretli versiyonu olan Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH), giriş serisini yedi güne çıkardı. Çarşamba günü fona akan 19,5 milyon dolarla birlikte toplam net giriş 200 milyon doları aştı.

ETHE yıllık %2,5 yönetim ücreti alırken, ETH çok daha düşük bir ücrete sahip. Ethereum Mini Trust fonu %0,15 ile piyasadaki en ucuz spot Ethereum ETF'sidir. Bitcoin Trust (GBTC) ile yaşadığı deneyimden sonra Grayscale'in erken bir aşamada yan ürünü sunması doğru bir hamle gibi görünüyor.

BlackRock, Fidelity, VanEck, Bitwise ve 21Shares tarafından piyasaya sürülen diğer rakip Ethereum ETF'leri Çarşamba günü 36 milyon doların üzerinde para çekti. Genel olarak, ABD spot Ethereum ETF'leri grubu, dün bildirilen olumlu eğilimi tersine çevirerek yaklaşık 77 milyon dolarlık çıkış gördü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler