Ethereum fiyatları 3300 doları aşabilir

Ethereum fiyatları 3300 doları aşabilir

27 Eylül'den bu yana ilk kez 2700 dolar seviyesini geride bırakan Ethereum 3300 doları hedeflediği yolculuğuna başlıyor mu?

A+A-

Ethereum 27 Eylül'den bu yana ilk kez 2.700 $ seviyesini aştı ve yukarı yönlü ivmesini sürdürdüğüne dair güçlü işaretler gösteriyor. Yaklaşık on gün önce ETH 2.400 doların altına düşerek kripto para biriminin yeniden çıkışa geçmek için mücadele edebileceği spekülasyonlarına yol açtı.

Ancak, son yedi gün içinde ETH kilit direnç seviyelerini aştı. Bu zincir içi analizde BeInCrypto, bu yukarı yönlü momentumun fiyatı nasıl daha da yukarı çekebileceğini ortaya koyuyor.

Ethereum Azalan Satış Baskısı Görüyor

Bu öngörüyü besleyen göstergelerden biri, borsalara giren ve çıkan coin miktarını gösteren Ethereum Borsa Net Akışıdır. CryptoQuant'a göre, piyasa katılımcıları bu sabah itibariyle borsalardan 29.378 ETH çıkardı. Spot ticaret perspektifinden bakıldığında, yüksek değerler tipik olarak artan satış baskısına işaret eder.

screenshot_2-102.jpg

Bununla birlikte, yaklaşık 80 milyon doların çıkarılması, ETH'nin yakın vadede önemli bir satış baskısıyla karşılaşmayabileceğini gösteriyor. Türevler tarafında, düşüş düşük volatiliteye işaret ediyor ve açık pozisyonları olan tüccarların likidasyonlarla karşılaşma olasılığının daha düşük olduğunu gösteriyor. Bir araya getirildiğinde, bu mevcut durum Ethereum'un fiyatı için yükseliş olabilir.

Yükseliş görünümünü destekleyen bir diğer ölçüt de 1 milyon dolar ya da daha fazla değerde ETH tutan adreslerin sayısı. Bu metrik yükseldiğinde, HODLer'ların (ETH'yi elinde tutanlar) daha fazla coin biriktirdiğini ve yükseliş davranışını yansıttığını gösterir. Tersine, bir düşüş, uzun vadeli sahiplerin nakde çevirdiğini gösterir ve tipik olarak düşüş eğilimine işaret eder. Glassnode'un verilerine göre, 1 milyon dolar ve üzeri değerde ETH tutan adreslerin sayısı arttı ve bu da Ethereum'un fiyatının başka bir düşüşten kaçınabileceğini gösteriyor.

Kripto analisti ve MN Consultancy'nin kurucusu Michaël van de Poppe de benzer bir görüşü paylaşıyor. Ancak van de Poppe, yazısında ETH'nin 3.000 doları aşma şansına sahip olması için 2.770 doların üzerine çıkması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler