Ethereum fiyatları ETF onayı geciktikçe kan kaybediyor

Ethereum fiyatları ETF onayı geciktikçe kan kaybediyor

Ethereum ETF onayı gecikmeye devam ettikçe diğer yandan Ethereum fiyatları da geri çekiliyor.

A+A-

Ethereum (ETH) fiyatı Pazartesi günü kısa bir süre için 3.500 $ seviyesini aştıktan sonra bir gerileme yaşadı ve Salı günü bir kez daha 3.400 $ destek seviyesine düştü. Gecikme, SEC tarafından Ethereum ETF başvuruları için beklenen tam onayın 8 Temmuz'a ertelenmesinden kaynaklanıyor.

Analistler başlangıçta 2 Temmuz'a kadar onay bekliyorlardı, ancak SEC ihraççılardan 8 Temmuz'a kadar revize edilmiş dosyalar sunmalarını istedi. Bloomberg ETF uzmanı Erich Balchunas sosyal medyada SEC'in geri bildirim sağlamak için ek süre aldığını ve bunun da revize edilmiş bir zaman çizelgesiyle sonuçlandığını paylaştı.

Balchunas şunları ifade etti:

"Maalesef tatil sonrasına kadar alt/üst tahminlerimizi ertelemek zorunda kalacağımızı düşünüyorum. Görünüşe göre SEC, bu hafta insanlara geri dönmek için fazladan zaman aldı ve duyduğum kadarıyla önümüzdeki hafta tatil nedeniyle biraz daha süreç uzayacak"

SEC Başkanı Gary Gensler daha önce Ethereum ETF'lerinin muhtemelen "yaz sonuna kadar" onay alacağını belirtmişti. SEC şu anda spot Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesinde ikinci adımı temsil eden S-1 formlarını inceliyor ve onaylıyor.

Gecikmeye rağmen, varlık yöneticileri SEC'in doğrudan Ether'e yatırım yapan ilk ABD spot Ethereum ETF başvurularına yeşil ışık yakması konusunda iyimserliğini koruyor ve beklentiler Temmuz ortası için belirlenmiş durumda. Yakın tarihli bir Bloomberg raporu, varlık yöneticileri ile düzenleyici kurum arasındaki yapıcı diyaloğun altını çizdi.

İlgili Haberler