Ethereum spot ETF'leri beklenen patlamayı yapmadı

Ethereum spot ETF'leri beklenen patlamayı yapmadı

Ethereum'un spot ETF'leri SEC'in onayı sonrası işlem görmeye başlarken Bitcoin'in aksine büyük ses getirmedi.

A+A-

Ethereum'un merakla beklenen spot ETF'si dün gece işlem görmeye başladı. Birçok kişinin beklediğinin aksine, piyasa çılgına dönmedi. QCP Capital'in de belirttiği gibi, lansman bazılarının umduğu gibi büyük bir patlama yaşatmadı. İlk gün, ETH için net girişler 107 milyon dolar civarındaydı. Buna kıyasla Bitcoin, esas olarak ETHE'den 484 milyon dolarlık çıkış nedeniyle 655 milyon dolar gördü.

ETH oynaklığı da vade yapıları genelinde bir darbe aldı. İlginç bir şekilde, Bitcoin volatilitesine kıyasla Ethereum üzerindeki prim tersine döndü. Şimdi, Bitcoin'in 1 haftalık ve 2 haftalık opsiyonları Ethereum'unkilerden 1-3 puan daha yüksek işlem görüyor.

Bu başlangıca rağmen, QCP Ethereum için yükseliş görünümünü koruyor. Bitcoin'in ETF lansmanından sonraki geçmiş performansını emsal olarak gösteriyorlar. Bitcoin, ETF lansmanından iki ay sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Ethereum'un da benzer bir modele sahip olabileceğini düşünüyorlar.

Volatilite hala makul seviyelerdeyken QCP, yavaş yükseliş eğiliminden yararlanmak için bir özel bir strateji uygulamanın akıllıca bir hareket olabileceğine inanıyor. Strateji, spot fiyat 3.900 doların altında kaldığı sürece her hafta %10,1 indirimle ETH spotu satın almayı içeriyor.

İlgili Haberler