Ethereum yıl sona ermeden 5000 doları görebilir mi?

Ethereum yıl sona ermeden 5000 doları görebilir mi?

Ethereum fiyatı bu yıl 5.000 $'lık yeni bir ATH'yi hedefliyor, ancak bu hedefe ulaşıp ulaşmayacağını belirleyecek birkaç faktör var.

A+A-

Kripto piyasası yeniden hareketlenirken, Ethereum fiyatının bu yıl 5.000 $'a ulaşıp ulaşamayacağına dair sorular var, bu fiyat seviyesi kripto için tüm zamanların en yüksek seviyesine işaret edecek. Bununla birlikte, ETH'nin 5.000 $ 'a ulaşması bazı faktörlere bağlı.

Ethereum Fiyatı Bu Yıl 5,000 Dolara Ulaşacak mı?

Temel analiz perspektifinden bakıldığında, çeşitli olaylar ve gelişmeler ETH fiyatının bu yıl 5.000 dolara ulaşmasını destekliyor. Örneğin, Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce ağdaki önemli teknik iyileştirmeler için bir yol haritası belirledi. Vitalik, stake etme gerekliliğinin bir ETH'ye düşürülmesini öneriyor.

Bu, Ethereum ağına daha fazla katılım sağlayacak ve ağı daha merkeziyetsiz hale getirecek. Bu tür bir gelişme Ethereum fiyatı için de yükseliş anlamına geliyor çünkü stake edilen ETH token sayısını artıracak ve daha fazla coin dolaşımdan kaldırıldıkça potansiyel olarak bir arz şokuna yol açacak.

Bu yıl fiyatın 5.000 $'a yükselmesini destekleyen bir diğer faktör de Ethereum balinalarının ETH'de hala yükselişte olması. Santiment verileri, bu balinaların kripto arzının %44'ünden fazlasını kontrol ettiğini gösteriyor. Bu da söz konusu yatırımcıların ETH fiyatının bu piyasa döngüsünde önemli ölçüde yükseleceğini öngördüklerini ortaya koyuyor.

IntoTheBlock verileri de bu balinaların, fiyat durgun kaldığında bile aktif olarak ETH biriktirdiğini gösteriyor. Büyük sahiplerin net akışı son yedi günde neredeyse %50 artarak balinaların borsalardan yatırdıklarından daha fazla ETH çektiğini gösteriyor. Borsalardan para çekmeleri, uzun vadede elde tutmak istediklerini gösteriyor.

Öte yandan, Ethereum için aşağı yönlü bir tablo çizen ve ETH fiyatının bu yıl 5.000 dolara ulaşmasını engelleyebilecek birkaç temel unsurdan bahsetmek gerekir. Bunlardan biri, diğer ağların şu anda Ethereum'dan pay çalıyor olması. Örneğin, SOL kısa süre önce haftalık ve günlük DEX hacimlerinde ETH'yi geride bıraktı.

Ethereum, merkezi olmayan finansın (DeFi) evi olarak gelişti. Ancak, Solana gibi ağların da etkisiyle DeFi alanındaki hakimiyeti risk altında. Ethereum'un hakimiyetini Solana'ya kaptırma potansiyeli, ETH'nin faydasının azalmasına yol açacak.

Spot Ethereum ETF'leri de önemli çıkışlara tanık olmaya devam ettikleri için şu anda Ethereum fiyatı için düşüş eğiliminde. 15 Ekim'de, kripto piyasasının o gün ralli yapmasına rağmen 12,7 milyon dolarlık net çıkış gördüler.

Bu durum, bu fonların şimdiye kadar tanık olduğu çıkışların piyasa koşullarından kaynaklanmadığını, daha ziyade kurumsal yatırımcıların Bitcoin'de olduğu gibi ETH'ye ısınamadığını gösteriyor. SoSoValue verileri, Spot Ethereum ETF'lerinin Temmuz ayında piyasaya sürüldüklerinden bu yana 554 milyon dolarlık net çıkışa tanık olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler