Ethereum'daki (ETH) yükseliş kripto para rallisini körüklüyor

Ethereum'daki (ETH) yükseliş kripto para rallisini körüklüyor

Dolar yatar seyrederken Ethereum'un SEC'in onayından geçeceğine yönelik söylentiler Ethereum'un yükselişine ve kripto para rallisine yol açıyor.

A+A-

Dolar Salı günü güçlü seyrederken, yen 156 seviyesinin zayıf tarafında mücadele etti, ancak yatırımcılar genellikle Fed'in bu yılki faiz indirimlerinin beklenen zamanlaması ve kapsamı hakkındaki görüşlerine bağlı kaldıklarından ticaret çoğunlukla sallantılıydı.

Kripto para birimleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot ETH borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanmasının yaklaştığı beklentisiyle eterdeki artışın öncülüğünde yükseldi.

Dolar, yen karşısında erken Asya seansında %0,07 artışla 156,37 seviyesine yükseldi.

Japon yetkililerin daha fazla müdahalede bulunacağı korkusu tüccarları para birimini yeni düşük seviyelere çekmekten alıkoyduğu için yen son birkaç seansta dar bir aralıkta işlem gördü. Ancak, ABD ve Japonya arasındaki faiz oranı farklarının hala keskin olması, yen'in bir fonlama para birimi olarak cazibesini korudu.

Diğer yerlerde, Euro %0,03 artışla 1,0860$ olurken, sterlin de benzer şekilde %0,03 artışla 1,27095$ oldu.

Bu hafta ABD ekonomik veri takviminde döviz hareketlerinin yönünü belirleyecek çok az şey olduğu için, ABD faiz görünümüne ve gevşeme döngüsünün ne kadar yakında başlayabileceğine dair ipuçları için bir dizi Fed konuşmacısına odaklanılıyor.

Pazartesi günü birçok yetkili, geçen hafta Nisan ayında tüketici fiyat baskılarında memnuniyet verici bir gevşeme olduğunu gösteren verilerden sonra bile, politika ihtiyatının devam etmesi çağrısında bulundu.

Commonwealth Bank of Australia'da döviz stratejisti olan Carol Kong, "Çeşitli yetkililerden gelen tüm yorumların aynı mesajlardan daha fazlasını vereceğini düşünüyorum ve ana mesaj FOMC'nin faiz indirimleri konusunda sabırlı bir yaklaşımı sürdürmesi olacak" dedi.

Yine de, Fed'in temkinli söylemi şu ana kadar faiz indirimleri için piyasa fiyatlamasını önemli ölçüde değiştirmedi ve yatırımcılar Eylül ayından itibaren bu yıl iki indirim yapılacağına dair bahse girdi.

Yeni Zelanda doları 0,6107$'da çok az değişiklik gösterirken, Avustralya Merkez Bankası'nın Salı günü yapılacak Mayıs ayı toplantı tutanakları öncesinde Avustralya doları %0,1 artışla 0,6674$'a yükseldi.

Bir sepet para birimi karşısında dolar 104,61 seviyesinde sabit kaldı.

Kripto dünyasında eter, Kasım 2022'den bu yana en büyük günlük yüzde kazancı olan bir önceki seansta yaklaşık %14 artış gösterdikten sonra %5'in üzerinde bir artışla bir ayın en yüksek seviyesi olan 3.691,80$'a yükseldi.

Bitcoin de benzer şekilde %3'ten fazla yükselerek 70.000$ seviyesinin üzerine çıktı. En son 71.259 $ satın aldı.
Analistler, en son kripto rallisinin, bu yılın başlarında bitcoin ETF'lerinin listelenmesinin ardından ABD SEC tarafından spot ETH ETF'lerinin onaylanmasının yakın olabileceği yönündeki spekülasyonların ardından geldiğini söyledi.

IG'de bir piyasa analisti olan Tony Sycamore, "Kesinlikle uçtu" dedi ve ekledi:

"Bunun kısmen bu spekülasyonla ilgili olduğunu düşünüyorum, ancak aynı zamanda geçen hafta risk duyarlılığını artıran ve açıkça faiz indirimlerini yeniden devreye sokan çekirdek (ABD) enflasyon verileriyle de ilgili. Ocak ayındaki SEC onayı ve ardından yarılanma ile birlikte, kripto için bir sonraki temel itici gücün ne olacağı konusunda biraz katalizör eksikliği vardı ve bence her zaman makroya geri dönecekti. Ve geçen Çarşamba gününden bu yana makro gerçekten çok iyiydi."

İlgili Haberler