FED Faiz İndirimi Bitcoin’i Vuracak Mı? Öncü Kripto Paralar Düşerken Hangi Coinler Yükseliyor

FED Faiz İndirimi Bitcoin’i Vuracak Mı? Öncü Kripto Paralar Düşerken Hangi Coinler Yükseliyor

PEPU Coin Balinaların Radarında! Popüler Meme Coin 12 Milyon Dolara Dayandı

A+A-

 

Geleneksel ve kripto para piyasaları ABD Merkez Bankası’nın (FED) eylül ayında açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Kararın açıklamasından günler önce Bitcoin gece geç saatlerde sert düşüş yaşarken 56 bin doların altına gerileyerek yatırımcıları korkutuyor. 

 

Dünya piyasaları FED’in faiz kararı öncesinde gerileme dönemi yaşıyor. Bitcoin’in yanı sıra Nasdaq  yüzde 3.1 ve S&P 500 yüzde 2.1’lik düşüşlerle günü kapadı. Asya piyasalarında Japonya ve Güney Kore’de de kapanış eksileri gösterdi. 

 

Yaşanan düşüşler ABD’de açıklanan ve beklentilerin altında gelen ISM PMI yani İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi verilerine dayandırılıyor. Düşüşlerden en sert etkilemenler arasında teknoloji ve Bitcoin şirketleri yer alıyor. Nvidia, piyasa değerinden 280 milyar dolar kaybederken kurumsal BTC yatırımcısı MicroStrategy,  yüzde 7,5’tan fazla düşüş kaydetti. 

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in hissesi ise yüzde 7,6 değer kaybı yaşadı.

 

CoinMarketCap güncel verilerine göre lider kripto Bitcoin bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 58 bin dolardan işlem görüyor. FED’in 17-18 Eylül tarihli toplantısında 25 baz puanlık indirim beklense de 50 baz puanlık indirim ihtimali de yüksek görünüyor. FED’in faiz indirimi sonrasında BTC’nin ne şekilde performans göstereceği merak ediliyor. 

 

BTC gibi öncü kripto paralar gerileme yaşarken bazı altcoin projeleri bu coin’lerin aksine hareket ederek yükseliş kaydediyor. Uzun süreli belirsizliğe karşı kısa vadeli kazanç vaadiyle geliştirilen Pepe Unchained, Crypto All-Stars ve Base Dawgz tokenler, ön satışları ile yatırımcıların radarına giriyor. 

PEPU Coin Balinaların Radarında! Popüler Meme Coin 12 Milyon Dolara Dayandı

Popüler meme coin PEPE’ye seviye atlatan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcılar arasında balina hareketliliği dikkat çekiyor. Sadece iki gün içinde Pepe Unchained'in ön satışına eklenen 400 bin dolar ile toplanan fonlar 12 milyon dolara dayanıyor.  

 

Verilere göre bu yatırımların 85 bin doları yalnızca iki cüzdan adresinden geliyor. Bu da projenin, balinaların hareket alanı içerisinde yer aldığını gösteriyor. Ayrıca yatırımcı ilgisindeki artış, Pepe Unchained tokenin kripto pazarında daha popüler bir coin haline gelmesine yardımcı oluyor. 

 

Kurbağa temalı meme coin PEPE’yi Katman 2 zinciri ile buluşturan PEPU coin, selefi Pepe'ye ($PEPE) karşı sektördeki lider kurbağa meme coini olma yolunda ilerliyor. Düşük fiyatlardan yatırım yapmak isteyen kripto meraklıları, mevcut aşamada 0,0094982 dolar ödeyerek PEPU coin satın alabiliyor. 

Crypto All-Stars Yüzde 1400 Üzerinde APY İle 1 Milyon Dolar Bandında

Birleşik staking özelliği ile meme coin meraklılarının ilgisini çeken Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 1 milyon dolara ulaşıyor. DOGE, SHIB, PEPECOIN gibi dev meme coin’leri stake ederek ödül kazanma şansı sunan proje, özellikle APY’si ile dikkat çekiyor. 

 

Projenin merkezinde yer alan STARS token, staking ödüllerini üç katına çıkarma imkanı tanıyor. Ön satışa katılarak STARS token satın alan ve hold eden yatırımcılar, Meme Vault ile meme coin varlıklarını stake etmeleri karşılığında üç kata kadar ödül kazanabiliyor. 

 

Mevcut oranıyla yüzde 1400’ün üzerinde APY sunan projede stake edilen tokenler daha şimdiden 500 milyona ulaşıyor. Meme coin varlıklarını pasif bir şekilde cüzdanda saklamak yerine pasif kazanca çevirmek isteyen yatırımcılar, ön satışa yoğun ilgi gösteriyor. 

 

Aşamalı ön satışın mevcut dilimde katılımcılar, token başına 0,0014248 dolar ödüyor. Staking özelliğinden faydalanan yatırımcılar yalnızca APY kazanmıyor. ETH bloğu başına ödül de 2801,44 STARS token olarak belirleniyor. 

 

Şu ana kadar 1 milyon dolar fon toplamayı başaran proje, meme coin meraklısı yatırımcıları bekliyor. 

Base Dawgz Token Ön Satışında Son Saatler

Çoklu zincire yayılan yapısıyla dikkat çeken bir coin olan Base Dawgz token satın almak için son saatlare giriliyor. Tek bir ağa bağlı kalmayan proje, önde gelen blok zincirlerinde gerçekleşmesi muhtemelen rallileri arkasına alma ihtimali sebebiyle yoğun ilgi görüyor. 

 

Şu ana kadar 3,3 milyon dolar toplamayı başaran DAWGZ token, temelde son dönemlerin en popüler blok zincirlerinden olan Base’de geliştiriliyor. Ancak son teknoloji bağlantılar sayesinde proje, Ethereum, Solana, Avalanche ve Binance Akıllı Zinciri’ne de yayılıyor. 

 

Zincirler arası bir deneyim sunan ve işlevselliği ön plana koyan Base Dawgz token ön satışında son saatler yaşanıyor. 5 Eylül tarihinde TSİ 19.00’da gerçekleşecek DEX listelemeleri öncesinde yatırımcılar, düşük fiyatlardan DAWGZ token satın almaya çalışıyor. 

 

Listelemeler öncesindeki son sabit fiyat 0,008582 dolar olarak belirleniyor. DEX listelemeleri sonrasında ralli ihtimali yüksek meme coin projelerinden olan köpek temalı DAWGZ token, FED faiz indirimi öncesinde olası bir düşüşe karşı hazırlıklı olmak isteyen yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. 

 

Son saatlere girmesin rağmen projenin APY’si yüzde 730’un üzerinde konumlanarak itici güç oluyor. Yatırımcılar, indirimli ön satışa katılmak için ETH, USDT, BNB, AVAX ve kart işlemleri kullanabiliyor.

İlgili Haberler