FED Faiz İndirimi Sonrası Bitcoin’de Tarihi Bir Yükselişe Mi Hazırlanıyor? BTC Alternatifi Bu Coinlere İlgi Artıyor

FED Faiz İndirimi Sonrası Bitcoin’de Tarihi Bir Yükselişe Mi Hazırlanıyor? BTC Alternatifi Bu Coinlere İlgi Artıyor

63 bin doları aşan Bitcoin’in tarihi bir yükselişe hazırlanıp hazırlanmadığı merak ediliyor. 

A+A-

 

ABD Merkez Bankası’nın (FED) eylül ayında gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında Bitcoin’deki hareketlilik piyasalarda heyecan yaratıyor. FED’in politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez indirerek yüzde 4,75-5 aralığına çekmesi ile 63 bin doları aşan Bitcoin’in tarihi bir yükselişe hazırlanıp hazırlanmadığı merak ediliyor. 

 

FED faiz indirimi sonrasında yatırımcılar, Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimi’ne odaklanırken Pepe Unchained token satın almak gibi hızlı kazanç getirebilecek kararlara yöneliyor. Kripto analistler ise BTC fiyat tahmini yapma konusunda birbiriyle yarışıyor. 

 

Bazı analistler, BTC fiyatı ve ağın toplan hesaplama gücü (hashrate) arasındaki farkın, olası bir ralliye işaret ettiğini düşünüyor. Eylül ayının geleneksel olmayan fiyat hareketliliği ile bu yöndeki bir ilerleyişin sinyalini verdiğine inanılıyor. 

 

FED faiz indirimi ile BTC fiyatı arasında bağlantı kuran analistler de önemli seviyelerin aşılabileceğini ve tarihi verilerin bu beklentiyi desteklediğini öne sürüyor. Ancak elbette FED’in faiz kararının BTC fiyatı üzerindeki tek etkili güç olmadığını da hesaba katmak gerekiyor. 

 

Genel olarak piyasalar FED’in faiz indirimi sonrasında Bitcoin’de bir yükseliş beklese de yatırımcıların dikkat olması gerekiyor. Bu sebeple yaklaşan ABD Başkanlık Seçimi öncesinde uzun vade planlar yerine kısa vadeli yatırım kararları giderek daha popüler bir hal alıyor. 

 

Ön satış coinleri, belirsizliğin hakim olduğu kripto ekosisteminde güçlü bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Gelin birlikte dikkat çeken iki ön satış projesini inceleyelim. 

Pepe Unchained Token 15 Milyon Dolara Koşuyor

Popüler meme coin PEPE’nin daha gelişmiş bir versiyonu olarak tanıtılan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcı sayısı her geçen gün artıyor. Belirli bir aralıkta sabit fiyat garantisi veren ön satışta toplanan fonlar 15 milyon dolara emin adımlarla ilerliyor. 

 

PEPU sembolü ile geliştirilen Pepe Unchained token, bir Katman-2 blok zinciri projesi olarak PEPE’yi üst seviyeye taşıyor. ETH ile arasındaki köprü, düşük işlem ücretleri ve 100 kat daha fazla işlem kapasitesi ile PEPU coin, PEPE’yi Ethereum ağının sıkıntılarından kurtarmayı amaçlıyor. 

 

PEPU coin aşamalı ön satışının her bir diliminde belirlenen fiyatlar ile yatırımcılara sunuluyor. Yatırımcılar ne kadar erken aşamada token satın alırsa borsa listelemeleri anındaki potansiyel kazançları o kadar fazla oluyor. Yüksek APY ile staking özelliği de yatırımcıların pasif gelir elde etmesine olanak tanıyor. 

 

Mevcut dilimde yatırımcılar token başına 0,00983 dolar ödüyor. Kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak fiyat yükselmeden 1 doların oldukça altında bir bütçe ile PEPU coin satın alabiliyor. 

 

Proje ekibinin duyurusunu yaptığı geliştirici hibeleri ve yol haritası ile ilgili bilgi almak isteyenler, Pepe Unchained X ve Telegram hesaplarını takip edebiliyor. 

Meme Coin Staking Projesi Crypto All-Stars 1,5 Milyon Doları Aştı

Gün geçtikçe artan meme coin varlıklarını kazanca dönüştürme vaadi ile yola çıkan Crypto All-Stars token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 1,5 milyon doları aşıyor. Fiyatlar artmadan ön satışa katılan kripto meraklıları, yüksek APY, staking ödülleri ve düşük fiyatların keyfini çıkarıyor. 

 

Crypto All-Stars projesinin merkezinde MemeVault isimli bir protokol yer alıyor. MemeVault, yatırımcıların DOGE ve SHIB gibi önde gelen meme coin varlıklarını stake etmesine olanak tanıyor. Yani yatırımcılar pasif bir şekilde meme coin tutmak yerine bu varlıklar üzerinden pasif gelir elde edebiliyor. 

 

Projenin teknik analiz dokümanına göre MemeVault ile stake edilmeye uygun tokenler arasında Pepe, Dogecoin, Shiba Inu, Floki Inu, Brett, Mog Coin, Milady, Turbo, Toshi, Coq Inu ve Bonk gibi popüler meme coin varlıkları yer alıyor. 

 

Son günlerin popüler projesi NEIRO ile kıyaslanan Crypto All-Stars’ın Binance borsasında listelenme ihtimali yatırımcılar arasında heyecan yaratıyor. Şu ana kadar toplanan fonların hızlı bir şekilde 1,5 milyon doları aşmış olması, projenin gerçek bir soruna çözüm getirmesi ve birleşik staking gibi yenilikçi bir özelliğe sahip olması gibi etmenler bu ihtimali güçlendiriyor. 

 

Projenin native tokeni STARS token yalnızca olası bir ralli ile değil sağladığı avantajlar ile de dikkat çekiyor. Örneğin STARS token hold eden yatırımcılar, staking ödüllerini 3 kata kadar katlayabiliyor. Bu sebeple STARS token satın almak ve stake etmek isteyen yatırımcı sayısı giderek artıyor.

 

Staking paneline göre şu ana kadar stake edilen STARS token sayısı 740 milyonu aşıyor. Projenin APY’si mevcut oranıyla yüzde 992 gibi yüksek bir seviyede konumlanırken ETH bloğu başına ödül ise 2801,44 STARS token oluyor. 

 

Yatırımcılar meme coin varlıklarını yalnızca stake etmek değil STARS token satın almak için de kullanabiliyor. ETH, USDT, BNB ve kart işlemlerinin yanı sıra kripto meraklıları, FLOKI, SHIB, DOGE ve PEPE gibi meme coin’ler kullanarak da STARS token ön satış etkinliğine dahil olabiliyor.

İlgili Haberler