FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Faiz Kararı Kriptoyu Nasıl Etkiler?

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Faiz Kararı Kriptoyu Nasıl Etkiler?

FED'in faiz oranlarına ilişkin merakla beklenen kararını açıklaması her daim küresel piyasaların ilgi odağı haline geliyor. FED faiz kararı ne zaman açıklanacak gibi sorular günü yaklaştıkça daha da çoğalıyor

A+A-

 

Küresel piyasaları belirleyen ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı merakla bekleniyor. Dünyanın en etkili merkez bankasının faiz oranlarına ilişkin merakla beklenen kararını açıklaması her daim küresel piyasaların ilgi odağı haline geliyor. FED faiz kararı ne zaman açıklanacak gibi sorular günü yaklaştıkça daha da çoğalıyor. 12 Haziran Çarşamba günü TSİ 21.00 gibi açıklanması planlanan kararla ilgili gösterge faiz oranının mevcut yüzde 5,25 - 5,5 aralığında sabit tutulacağı öngörülüyor.

Bu, 23 yılın en yüksek seviyesi ve enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskıyı sürdürmek amacıyla geçtiğimiz yıl temmuz ayından bu yana bu seviyede bulunuyor. Kripto para yatırımcıları da “FED faiz kararı kriptoyu nasıl etkiler” şeklindeki sorularına cevap aramaya başladı.

FOMC toplantılarının kripto para piyasaları üzerinde de bir etkisi bulunuyor. Bu toplantılarda alınan faiz oranı kararları ve ekonomik tahminler, kripto fiyatları üzerinde; volatilite, geleneksel piyasalarla korelasyon, likidite ve yatırım akışları gibi bir dizi etkiye sahip olabiliyor.

Bir yandan faiz kararını bekleyen kripto yatırımcıları bir yandan da üç projeye yönelmiş durumda. Aşağıda bu projeleri mercek altına aldık.

PlayDoge, Yüksek Stake Getirileri ve Teşvik Ödülleriyle Yatırımcıların Gözdesi

PlayDoge (PLAY) Doge’tan esinlenen yeni bir meme coin girişimi olarak öne çıkıyor. Ön satışına geçen hafta başladı ve konsepti sebebiyle şimdiden 3,4 milyon doların üzerinde PlayDoge token satın alınmasını sağladı.

Bu konsept, Doge meme’lerinin cazibesini, oyuncuların token toplamasına olanak tanıyan bir mobil oyunla birleştiriyor. Ayrıca 90’ların efsanesi orijinal Tamagotchi oyunundan ilham alıyor. Ancak proje, bir 8-bit oyundan çok daha fazlasını vadediyor.

 Projede oyuncuların kazanması için yerel PLAY tokenleri, önemli NFT'ler ve yüksek stake teşvikleri bulunuyor. Özellikle şu anda PLAY token alıp stake’e yatıranlar yüzde 470’ten fazla yıllık yüzde getiri oranı (APY) kazanabiliyor. Ancak bu oranın stake edilen token miktarı arttıkça azalacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ekosistem oyuncu odaklı ve çok çeşitli etkinlikler ve zorluklar içeriyor. Görevleri tamamlayarak kazanılan PLAY tokenleri ile yükseltmeler ve daha fazlası satın alınabiliyor. Mobil oyunlarla ilgili önceden herhangi bir uzmanlığı olmayanlar bile PlayDoge'u erişilebilir ve keyifli bir deneyim olarak bulacak gibi görünüyor. Proje başladıktan sonra devam eden yükseltmeler, özellikler ve materyaller olacak. Bu da oyunun potansiyelini ve kazanma fırsatını artıracak.

PLAY token ön satışı için heyecan arttıkça, değeri de yükseliyor. Topladığı yüksek miktarda fonlan proje, Haziran 2024'teki ön satış etkinliklerine hakim olmak için iyi bir konuma sahip.

99Bitcoins, Topluluk Odaklı Yaklaşımı ve Öğretirken Kazandırması ile İlgi Odağı

99Bitcoins'in (99BTC) yenilikçi öğren-kazan (learn-2-earn) platformu, kullanıcılara kripto para birimiyle ilgili eğitici içerikle etkileşime girmeleri karşılığında ödül olarak 99BTC token sunuyor. Eskiden beri bu platformu bilenler ön satış başladığı anda 99Bitcoins token satın almıştı. ICO ilerledikçe proje, çok sayıda yatırımcıyı kendine çekmeyi başararak 2 milyon doların üzerinde fon topladı.

Program sadece kullanıcıları öğrenmeye teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda kripto alemine ilişkin anlayışlarını ve katılımlarını da geliştiriyor. Tüm büyük sosyal medya platformlarında 2 milyondan fazla üyesi bulunan 99Bitcoins topluluğu hızla genişliyor ve bu proje de bunun doğrudan bir sonucu olarak görülüyor.

Kullanıcılar, bir ödül görevi gören token ile öğrendikçe 99BTC kazanabiliyorlar. Kriptoya yeni başlayanlardan bilgilerini genişletmek isteyenlere kadar çok çeşitli insanlara bu çekici gelebiliyor. Platform, etkileşimli materyaller ve sınavlar kullanarak kullanıcı ilgisini ve sadakatini koruyor.

Blok zinciri ve kripto para biriminin eğitim yönleriyle ilgilenen yatırımcılar için 99Bitcoins, platform avantajlarına ve ödüllerine erken erişim sağlayan bir ön satış yoluyla benzersiz bir fırsat sunuyor. 99Bitcoins ekibi bir de 99 kişiye 99 bin 999 dolarlık BTC ödülü de sunuyor.

Base Dawgz, Çok Zincirli Olma Özelliğiyle Yüksek Potansiyel Sergiliyor

Base Dawgz (DAWGZ), kripto yatırımcılarına Ethereum, Binance Smart Chain, Avalanche ve Solana dahil olmak üzere çeşitli ağlarda sorunsuz bir kripto para deneyimi sunma çabasıyla yola çıktı. Sadece birkaç günde yaklaşık 700 bin dolarlık Base Dawgz token satın alınması da bu özelliğin çok sevildiğini gösteriyor.

Base Dawgz, kullanıcıların farklı blok zinciri ağları arasında özgürce hareket etmesini sağlayarak sorunsuz birlikte çalışabilirliği garanti etmek için Wormhole ve Portal Bridge gibi en son teknolojileri entegre ediyor. Bu sayede, DAWGZ coin daha fazla kişiye ulaşabilirken daha fazla işleme katılabiliyor.

Base Dawgz tarafından başlatılan “Be Social for Airdrop” kampanyası katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. X (eski adıyla Twitter) kullanıcıları içerik oluşturup paylaşarak topladıkları puanlarını ön satıştan sonra DAWGZ tokenlerine çevirebiliyor.

Base Dawgz, aktif sosyal katılım yoluyla token edinme şansı sunarken viral bir airdrop yaklaşımı ve çoklu zincir yetenekleri ile önde gelen blok zincirleri arasında devrim niteliğinde Web3 hareketliliği sağlıyor.

İlgili Haberler