Fed'den gelen açıklamalar altını aşağı çekiyor

Fed'den gelen açıklamalar altını aşağı çekiyor

Altın fiyatları Salı günü, ABD Hazine tahvili faizlerindeki artıştan olumsuz etkilenerek geriledi.

A+A-

Spot altın yüzde 0,6 düşüşle ons başına 2.320,10 dolara düştüi. Dolar rakiplerine karşı yüzde 0,2 değer kazanarak altının diğer döviz sahipleri için daha pahalı hale gelmesine neden olurken, 10 yıllık gösterge tahvil getirileri de yükseldi.

TD Menkul kıymetler kıdemli emtia stratejisti Ryan McKay, "Merkez bankalarından hâlâ çok fazla fiziksel talep var ve Asya'dan da talep var... sonuçta beklenti Fed'in faizleri düşüreceği ve yatırımcıların altın sıkıntısı çekme konusunda oldukça isteksiz olduğu yönünde" dedi. .

Dünya Altın Konseyi'ne göre, önemli bir talep kategorisi olan küresel fiziksel destekli altın borsa yatırım fonları (ETF'ler), geçen hafta 212 milyon dolar veya 2,1 metrik tonluk giriş gördü.

Altın'ın ons fiyatı 20 Mayıs'ta 2.449,89 dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştı ve Fed'in faiz indirimi umutları ve jeopolitik gerilimler ortasında merkez bankalarının güçlü alımları ile desteklenen bu yıl şu ana kadar %12 artış kaydetti.

Bu hafta yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak ABD'nin ilk çeyrek gayri safi yurt içi hasıla tahminlerini ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi raporunu sabırsızlıkla bekliyorlar.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Pazartesi günü CNBC'ye verdiği röportajda, faiz indirimine kapıyı açacak sürecin bir parçası olarak hâlâ enflasyonun daha da soğumasını beklediğini söyledi.

Diğer yandan, spot gümüş %1,4 düşüşle ons başına 29,22 dolara gerilerken, platin %0,4 düşüşle 990,85 dolara, paladyum ise %3,9 düşüşle 941 dolara geriledi.

Etiketler :
İlgili Haberler