Fed'in Bej Kitap Raporuna göre ABD ekonomisinde soğuma işaretleri geliyor 

Fed'in Bej Kitap Raporuna göre ABD ekonomisinde soğuma işaretleri geliyor 

Fed'in Bej Kitabı'na göre, 12 Fed bölgesinden 5'inde ekonomik aktivite sabit veya azalıyor

A+A-

Federal Reserve'ün Çarşamba günü yayınlanan anketine göre, ABD'de ekonomik aktivite son iki ayda yumuşamış gibi görünüyor; 12 Fed bölgesinden beşi sabit veya azalan ekonomik faaliyetler rapor ediyor. Kısmen yaklaşan seçimlere ilişkin belirsizlik nedeniyle, önümüzdeki altı aya ilişkin beklentiler genel olarak olumsuz

Bu, zayıf bölgelerin sayısının Mayıs ayındaki bir önceki ankette göre üç bölge daha fazla olduğu anlamına geliyor. Fed'in Bej Kitap anketi, tüketicilerin tutumlu hale gelmesiyle birlikte konut harcamalarında çok az değişiklik olduğunu ortaya çıkardı.

Fed anketinde, "Neredeyse her bölge, perakendecilerin ürünlerde indirim yaptığını veya fiyata duyarlı tüketicilerin yalnızca temel ürünleri satın aldığını, kaliteyi düşürdüğünü, daha az ürün satın aldığını veya en iyi fırsatlar için (en yüksek indirimdeki ürünler arasından) alışveriş yaptığını ortaya koydu" denildi.

Fed, fiyatların ve ücretlerin genel olarak ılımlı bir hızda arttığını söyledi ve "Fiyata duyarlı tüketiciler enflasyonu düşürmenin kesin bir yolu olacaktır." ifadelerini kullandı. 

İş bağlantılarından anekdotların bir derlemesi olan mevcut Bej Kitap, 8 Temmuz'a kadar olan altı haftayı kapsıyor. Kitap, Fed'in 30-31 Temmuz'da yapılacak bir sonraki toplantısı öncesinde hazırlandı.

Bölgeler imalat faaliyetlerinde oldukça farklı eğilimler bildirdi. Wisconsin'de metal imalatındaki bir yetkili, 43 yıldır bu kadar zayıf koşullarla karşılaşmadığını söyledi. Öte yandan, Kuzeybatı Pasifik'teki bir metal imalatçısı, çok sayıda müşteri siparişi ve hammadde bildirdi.

Seyahat ve turizm istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti ve sezon öncesi beklentileri karşıladı. Arkansas'ın turistik bölgelerinde e-yol bisikleti kiralamanın arttığı belirtildi.

Ancak anket önümüzdeki altı ay için kötümserdi. İş bağlantıları, yaklaşmakta olan seçimlere ilişkin belirsizlik, iç politika, jeopolitik çatışma ve enflasyon gibi endişeler nedeniyle faaliyetlerin daha zayıf olmasını bekliyor.

İlgili Haberler