Fed'in eylüldeki faiz indirimi sonrası Bitcoin %20'lik sert düşüş görebilir

Fed'in eylüldeki faiz indirimi sonrası Bitcoin %20'lik sert düşüş görebilir

Bitfinex, Fed'in yaygın olarak beklenen faiz indiriminin Bitcoin'in fiyatında düşüşe yol açabileceğine ve piyasanın umduğu gibi bir artışa neden olmayabileceğine dikkat çekti.

A+A-

Analistler, uzun zamandır beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indiriminin Bitcoin'i aşağı çekebileceğini - birçok piyasa katılımcısının beklentisinin tersi yönde - ve muhtemelen fiyatının Şubat ayından bu yana görülmemiş seviyelere düşmesine neden olabileceğini söylüyor.
Bitfinex analistleri 2 Eylül tarihli bir notta, “Spekülasyon yapacak olursak, bu ay faizler düşürüldüğünde BTC için 40-50 bin $‘lık bir dip ile yüzde 15-20’lik bir düşüş beklemek konusunda dikkatli oluruz” diye yazdı.

Bitfinex analistleri, Eylül ayının Bitcoin için tarihsel olarak “değişken bir ay” olduğunu yineleyerek bu varsayımlarını desteklediler.
BTC ve beklenen Fed faiz indirimi sadece başka bir karmaşıklık katmanı ekliyor ve potansiyel olarak piyasanın oynaklığını daha da kötüleştiriyor.
Notta, “Bunlar tüccarlar için belirsiz zamanlar” diye ekleniyor.
Fed faiz kararının 18 Eylül'de alınması planlanıyor ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın Ağustos ayında yaptığı “zamanı geldi” şeklindeki güvercin yorumlarının ardından piyasada Fed'in faizleri düşüreceği yönünde iyimser bir hava hakim.
Tahvil ve vadeli mevduat gibi geleneksel varlıklar daha az kazançlı hale geldiğinden, yatırımcılar genellikle faiz oranları düşürüldüğünde Bitcoin gibi daha riskli varlıkları daha cazip olarak görüyor.
CoinMarketCap verilerine göreBitcoin, son yedi günde %2,67 düşüşle yayın sırasında 57.754 dolardan işlem görüyor.
Mevcut fiyatından %20'lik bir düşüş, onu en son 8 Şubat'ta işlem gördüğü 46.000 $ civarına çekebilir. Bu aynı zamanda 10xResearch araştırma başkanı Markus Thielen'in Bitcoin'in bir boğa koşusu başlamadan önce ulaşması gereken nokta olduğunu söylediği bir seviye.
Thielen Ağustos ayı başında yaptığı açıklamada “Bir sonraki boğa piyasası girişini ideal bir şekilde zamanlamak için Bitcoin fiyatlarının 40.000'lere düşmesini hedefliyoruz” demişti.
Bitcoin Layer analisti Joe Consorti 3 Eylül tarihli bir yazısında “60.000 $ artık spekülatörlerin hakim olduğu bir üst seviye değil, uzun vadeli sahiplerin biriktiği ve HODL yaptığı bir konsolidasyon bölgesi” diye yazdı.
Bu arada, kripto tüccarı Daan Crypto Trades, Bitcoin'in “hala Boğa Piyasası Destek Bandı etrafında savaştığını” belirtti ve “Bu noktada her iki tarafa da uzaklaşmak istemiyor gibi görünüyor” diye ekledi.


İlgili Haberler