Fed'in faiz indirimleri ne kadar büyük olacak? Goldman Sachs açıkladı

Fed'in faiz indirimleri ne kadar büyük olacak? Goldman Sachs açıkladı

Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine nasıl devam edeceğine ilişkin dikkat çeken bir öngörü paylaştı.

A+A-

Goldman Sachs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın Kasım 2024'ten Haziran 2025'e kadar art arda 25 baz puanlık (bps) faiz indirimleri yaparak nihai faiz oranını %3,25-3,5 aralığına çekmesini beklediğini söyledi.

ABD merkez bankası geçen ay, enflasyonun yıllık %2 hedefine doğru gerilemeye devam edeceğine dair daha fazla güven duyduğunu belirterek gecelik faiz oranını yarım puan düşürdü. Bankaların birbirlerine ne kadar faiz ödeyeceğine rehberlik eden ve tüketiciler için oranları etkileyen gecelik faiz oranı şu anda %4,75-%5,00 seviyesinde.

CME'nin Fedwatch Tool'una göre, piyasalar şu anda Fed'in bir sonraki toplantısında 25 baz puanlık bir indirim için %94,1'lik bir şansı fiyatlıyor ve merkez bankasının faiz oranlarını sabit tutma ihtimali yalnızca %5,9.

Goldman Sachs da Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü para politikası toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan indirmesini beklediğini söyledi ve politika faizi Haziran 2025'te %2'ye ulaşana kadar 25 baz puanlık ardışık indirimler gördüğünü belirtti.

İlgili Haberler