Fed'in faiz indirimlerinin ayak sesleri petrol fiyatlarını tırmandırıyor

Fed'in faiz indirimlerinin ayak sesleri petrol fiyatlarını tırmandırıyor

Yatırımcılar ABD'de faiz indirimlerinin başlayacağına dair işaretler ararken petrol fiyatları yükseliyor.

A+A-

Yatırımcıların Eylül ayında başlaması beklenen faiz indirimi döngüsüne ilişkin işaretleri takip etmesiyle Pazartesi günü erken ticarette petrol fiyatları yükseldi. Brent ham petrol fiyatları %0,57 artışla varil başına 83,10 dolar olurken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri %0,52 artışla 80,55 dolara yükseldi.

ANZ Research bir notunda, "Haziran FOMC toplantısından bu yana, enflasyon ve işgücü piyasası verileri, Fed'in Eylül ayında faiz indirim döngüsüne başlamasına izin vermesini beklediğimiz dezenflasyon ve işgücü piyasasının yeniden dengelenmesinin yerinde olduğu sinyalini verdi" dedi.

ABD Merkez Bankası bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecek ve yatırımcılar Fed'in faiz oranlarını değiştirmemesini beklerken, yılın ilerleyen dönemlerinde bir indirim sinyali olup olmadığına bakacak.

Siyasi cephede ise ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat arkadaşlarının baskısı altında Pazar günü seçim yarışından çekildi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Kasım ayında Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı partinin adayı olarak destekledi.

Çin'in ikinci çeyrekteki %4,7'lik beklenenden daha yavaş ekonomik büyümesi geçen hafta ülkenin petrol talebine ilişkin endişelere yol açtı ve fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Pazar günü Çin, gelişmiş endüstrilerin geliştirilmesinden iş ortamının iyileştirilmesine kadar bilinen hedefleri özetleyen bir politika belgesi yayınladı, ancak analistler dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde yakın zamanda yapısal değişikliklere dair bir işaret görmedi.

60 maddelik belgenin yayınlanması, Komünist Parti Merkez Komitesi'nin yaklaşık her beş yılda bir yapılan kapalı kapılar ardındaki geçen haftaki toplantısının ardından gerçekleşti.

İlgili Haberler