Fed'in stres testini geçen bankalar temettülerini artırdı

Fed'in stres testini geçen bankalar temettülerini artırdı

ABD'nin önde gelen bankaları Fed'in stres testinden geçtikten sonra temettülerini artırdı.

A+A-

ABD bankacılık devleri, Fed'in yıllık stres testinde ciddi ekonomik ve piyasa çalkantılarına dayanmak için yeterli sermayeye sahip olduklarını kanıtladıktan sonra Cuma günü üçüncü çeyrek temettülerini artırmayı planladıklarını açıkladı.

ABD'nin en büyük kredi kuruluşu JPMorgan Chase bir dosyaya göre temettü payını hisse başına 1,15 dolardan 1,25 dolara yükseltti. Yönetim kurulu ayrıca 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 30 milyar dolarlık yeni hisse geri alımına izin verdi.

Bank of America'nın temettüsü hisse başına 24 sentten 26 sente ve Citigroup'un 53 sentten 56 sente yükselecek.

Zacks Yatırım Yönetimi'nde müşteri portföyü yöneticisi olan Brian Mulberry, temettülerin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Basel sözleşmesi üzerindeki belirsizlik devam ettiği için bankalar sermaye konusunda muhafazakar kalmaya devam edecekler" dedi.

Bankalar, Basel sözleşmesi olarak bilinen taslak kurallar kapsamında önerilen daha yüksek sermaye gerekliliklerinin kredi verme kabiliyetlerini engelleyebileceğini ve ekonomi için zararlı olabileceğini savundu.

Morgan Stanley, bir dosyaya göre, temettü payını hisse başına 85 sentten 92,5 sente yükseltti.

Duyurular, bankaların hissedarlara para iade edebilmeleri için ne kadar sermaye ayırmaları gerektiğini belirleyen Fed'in stres testinden bu hafta başında geçmelerinin ardından geldi.

Goldman Sachs'ın temettüsü daha önce 2,75 dolar iken hisse başına 3 dolara yükselecek.

Wells Fargo'nun (WFC.N), yeni sekme açılır temettüsü 40 sente yükselecek. Geçen yıl 23 büyük banka test edilirken bu yıl 31 büyük banka test edildi. Kontroller, bankaların işsizlikte büyük bir artış, şiddetli piyasa dalgalanması ve konut ile ticari ipotek piyasalarındaki düşüşler de dahil olmak üzere çeşitli senaryolarda kredi vermeye devam etmek için yeterli sermayeye sahip olacağını gösterdi.

İlgili Haberler