Fitch , Anadolu Efes'in (AEFES) kredi notuna yönelik kararını açıkladı 

Fitch , Anadolu Efes'in (AEFES) kredi notuna yönelik kararını açıkladı 

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES) Fitch Ratings'in şirkete yönelik Kredi Notu değerlendirmesini duyurdu

A+A-

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES) Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yaptığı açıklamada Fitch Ratings'in şirkete yönelik Kredi Notu değerlendirmesini duyurdu

Şirketin açıklamasında Anadolu Efes’in BB+ olan uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunun Fitch Raitings tarafından teyit edildiği ve aynı zamanda negatif izlemenin devam ettirildiği ifade edildi. 

Notun negatif izlemede olması şirketin notunun önümüzdeki bir yıl içinde düşürülmesinin ihtimal dahilinde olduğu anlamına geliyor. 

Anadolu Efes'in KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

fitch-raitings.png


"Fitch Ratings (“Fitch”) Anadolu Efes’in BB+ olan uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunu teyit etmiş ve aynı zamanda negatif izlemeyi devam ettirmiştir. Ulusal kredi notunu ise AAA(tur) olarak korumuştur.

Anadolu Efes’in zorlu maliyet ortamına rağmen dayanıklı operasyonel performans sergilemesi ve 2023 yılı ile 2024’ün ilk çeyreğinde güçlü finansal sonuçlar elde etmesi, derecelendirme notunu desteklemiştir. Şirketin döviz cinsinden bulundurduğu nakit varlıklar göz önüne alındığında, likiditesinin yeterli olduğu değerlendirilmiştir."

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler