Fitch, Ereğli'nin (EREGL) notunu yükseltti 

Fitch, Ereğli'nin (EREGL) notunu yükseltti 

Türkiye'nin kredi notunu geçtiğimiz günlerde artırmış olan Fitch Raitings, buna bağlı olarak Ereğli Demir Çelik'in de (EREGL) kredi notunu artırdı. 

A+A-

 

Fitch Raitings, Ereğli Demir Çelik'in (EREGL) kredi notlarını artırdı ve görünümünü "Durağan" olarak belirledi. Buna göre kredi derecelendirme kuruluşu Ereğli'nin "B+" olan uzun vadeli kredi notu "BB-"ye yükseltilmiş ve not görünümü "pozitif"ten "durağan"a revize edildi.

Ereğli Demir Çelik tarafından KAP'ta yayınlanan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi; 

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Türkiye'nin kredi notunun  "B+"dan "BB-"ye yükseltilmesi ve "pozitif" olan görünümün "durağan" olarak değiştirilmesini takiben, Şirketimizin "B+" olan uzun vadeli kredi notu "BB-"ye yükseltilmiş ve not görünümü "pozitif"ten "durağan"a revize edilmiştir."

Fitch'in kredi derecelendirme ölçeğinde, BB-'den sonra sırasıyla BB ve BB+ notları yer alıyor. Bu üç not da halen "spekülatif" olarak nitelendirilen seviyede bulunuyor. BB+ seviyesinin üzerindeki not seviyeleri ise BBB-'den başlıyor ve bu not seviyesinden itibaren notlar Yatırım yapılabilir seviyeye geçmiş oluyor. 

Fitch'in kredi sıralama tablosu şu şekilde; 

ekran-goruntusu-2024-09-19-093539-001.png

İlgili Haberler