Foxconn dünyanın en büyük Nvidia süperçip fabrikasını kuruyor

Foxconn dünyanın en büyük Nvidia süperçip fabrikasını kuruyor

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Foxconn bu kez dünyanın en büyük Nvidia süperçip fabrikasını kuruyor.

A+A-

Tayvanlı şirketin üst düzey bir yöneticisi Salı günü yaptığı açıklamada Foxconn'un yapay zekanın gözdesi Blackwell platformuna yönelik "çok büyük" talebi karşılamaya yardımcı olmak için Nvidia GB200 çipini üreten dünyanın en büyük üretim tesisini inşa ettiğini söyledi.

Dünyanın en büyük fason elektronik üreticisi ve Apple'ın en büyük iPhone montajcısı olarak bilinen Foxconn, sunucu da ürettiği için yapay zeka patlamasından faydalanıyor.

Foxconn'un bulut kurumsal çözümler iş grubundan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Benjamin Ting, şirketi ile Nvidia arasındaki ortaklığının çok önemli olduğunu söyledi.

Şirketin Taipei'deki yıllık teknoloji gününde "Gezegendeki en büyük GB200 üretim tesisini inşa ediyoruz" diyen Ting, herkesin Nvidia'nın Blackwell platformunu istediğini söyledi. Nvidia'nın yapay zeka ve robotikten sorumlu başkan yardımcısı Deepu Talla'nın yanında duran Ting, "Talep son derece büyük" dedi.

Nvidia CEO'su Jensen Huang geçen yıl Foxconn'un teknoloji gününe katılmıştı. Talla, Huang'ın bu yıl da katılmak istediğini ancak gelemediğini söyledi.

Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, etkinlikte şirketin tedarik zincirinin yapay zeka devrimine hazır olduğunu söyledi. Liu, Foxconn'un üretim yeteneklerinin "GB200 sunucusunun altyapısını tamamlamak için gerekli olan gelişmiş sıvı soğutma ve ısı dağıtma teknolojilerini" içerdiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler