Galatasaray yönetimi artık elektronik ortamda toplanacak, peki neden?

Galatasaray yönetimi artık elektronik ortamda toplanacak, peki neden?

Galatasaray Yönetim Kurulu, elektronik ortamda toplantı yapabilmek için sözleşmede değişiklik yapacak

A+A-

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar (GSRAY) yönetim kurulu toplantılarını elektronik ortamda da yapabilmek için esas sözleşmesinde değişikliğe gitme kararı aldı. Şirket, uygun görüş almak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yaptığını KAP'a bildirdi. 

Galatasaray'ın KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

Şirketimiz Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu toplantılarında, gelişen teknolojilerin kurumsal hayata entegrasyonu ve zaman, maliyet açısından tasarrufu kapsamında; Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin; "Yönetim Kurulu Toplantıları, Nisaplar" başlıklı 16. maddesinin tadiline ilişkin ekli tadil tasarısı hakkında uygunluk görüşü almak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na 22.10.2024 (bugün) başvuruda bulunulmuştur. 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun uygunluk görüşünü müteakiben Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilecek olup Bakanlık izninin de alınmasından sonra esas sözleşme tadili, yapılacak ilk Genel Kurulda pay sahiplerinin onayına sunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Esas Sözleşmesi'ne eklenen ve SPK'nın uygun görüşü sonrası Genel Kurul onayına sunulacak madde ise şöyle:

 

10. Türk Ticaret Kanunu’nun 1527’nci maddesi uyarınca Yönetim Kurulu toplantılarının elektronik ortamda yapılması mümkündür. Şirket’in yönetim kurulu toplantısına katılma hakkına sahip olanlar bu toplantılara, Türk Ticaret Kanunu’nun 1527’nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Ticaret Şirketlerinde Anonim Şirket Genel Kurulları Dışında Elektronik Ortamda Yapılacak Kurullar Hakkında Tebliğ hükümleri uyarınca hak sahiplerinin bu toplantılara elektronik ortamda katılmalarına veya oy vermelerine imkan tanıyacak Elektronik Toplantı Sistemini kurabileceği gibi, bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak toplantılarda Şirket Esas Sözleşmesi’nin bu hükmü uyarınca kurulmuş olan sistem üzerinden veya destek hizmeti alınacak sistem üzerinden hak sahiplerinin ilgili mevzuatta belirtilen haklarını anılan tebliğ hükümlerinde belirtilen çerçevede kullanabilmesi sağlanır.

İlgili Haberler