GameStop hisselerinde düşüş durmuyor: Bir ayda yüzde 23 kayıp

GameStop hisselerinde düşüş durmuyor: Bir ayda yüzde 23 kayıp

Geçen aylarda rekor kıran GameStop hsselerinde ibre tersine döndü ve düşüş durmuyıor. Sadece geçen ay yaşanan düşüş %23'ü buldu.

A+A-

GameStop'un hisse senedi fiyatı bir haftayı daha düşüşle kapattı ve video oyunu perakendecisinin son dönemdeki kayıplarını, Roaring Kitty olarak da bilinen influencer ve trader Keith Gill tarafından tetiklenen en son meme hisse senedi ivmesinin hız kaybetmeye devam etmesiyle şiddetlendirdi.

GME hisseleri, Google Finance verilerine göre geçen hafta boyunca %3'ten fazla düşerek Cuma günü piyasalar kapandığında 24,18 $ fiyatına geriledi. Bu, Roaring Kitty'nin son dönüşünün ardından hisse senedinin yükselişe geçtiği 5 Haziran'dan bu yana şirketin hisse senedi fiyatının %23'ün üzerinde düşmesine neden oldu.

GameStop'a ilişkin boğa tezi, perakendecinin hisselerinin 2021'de rekor bir fiyata ulaşmasına yardımcı olan Gill, üç yıllık sessizliğin ardından çevrimiçi paylaşımlara geri döndüğünde Mayıs ve Haziran aylarında bir çift fiyat artışını tetikledi.

Ancak, GME hisselerini yaklaşık 9 milyona çıkardığı ve 2021'den bu yana ilk canlı yayınını gerçekleştirdiği Haziran başından bu yana GameStop konusunda giderek daha sessiz kaldı. GameStop'un fiyatı kademeli olarak düşerken, Gill görünüşe göre odağını çevrimiçi evcil hayvan malzemeleri perakendecisi Chewy'ye çevirdi.

Her şey, Chewy'nin ve diğer evcil hayvan hisselerinin fiyatlarını tamamen tüccar aldatmacasına dayalı olarak yükselten bir köpek karikatürünün tweet'iyle başladı; ancak günler sonra Gill, SEC'e Chewy'nin yaklaşık 9 milyon hissesini satın aldığını açıkladı.

Meme hisse senetleri, önde gelen influencer'lar ve genellikle liderlik ettikleri veya ilham verdikleri topluluklar da dahil olmak üzere etkileşimle beslenir ve Roaring Kitty'nin son yokluğu, uzun süredir tercih ettiği hisse senedinin fiyatında kayda değer bir düşüşle aynı zamana denk geldi. Peki Roaring Kitty Temmuz ayında üçüncü bir GameStop artışı için geri dönecek mi? GME batmaya devam ederken, yatırımcılar şüphesiz bunu öğrenmek için sabırsızlanıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler