Garanti BBVA Yatırım HALKB için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım HALKB için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım Halkbank (HALKB) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 18.7 TL, tavsiyesini "endekse paralel getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

HALKB 2Ç24 Finansal Sonuçlar – Nötr

Halkbank 3,440mn TL net kar açıkladı. (çeyreksel bazda %29 azalma, yıllık bazda %392 artış, %10.3 özkaynak karlılığı).Açıklanan kar bizim beklentimiz olan 2,980mn TL ve piyasa beklentisi olan 2,906mn TL’nin üzerinde gerçekleşti. Net faiz gelirleri beklentimizin aşağısında gelirken, beklentimizden daha yüksek gelen karşılık iptalleri net karı destekledi, dolayısıyla sapma düşük kaliteli bir karlılığa işaret ediyor. Çeyreksel bazda ise enflasyona endeksli tahvil değerlemesinde hala %60 kullanılıyor olması önümüzdeki dönemde net faiz gelirleri üzerinde ek baskı yaratma potansiyeline sahip.

Öne çıkan başlıklar

TL kredilerde %2 daralma yaşanan çeyrekte, YP krediler ise dolar bazında %16 büyüdü. TL kredilerdeki azalma ile TL kredi mevduat oranı çeyreklik bazda 20puan azalara %74 oldu. TL kredi makası 1 puan iyileşti ama hala -3.3% seviyesinde. Swap eklenmiş net faiz marjı ise çeyreklik bazda 0.7puan daralara -0.7% oldu. Komisyon gelirleri yıllık bazda %144 büyürken, aynı dönemde faaliyet giderleri %17 büyüdü. Böylece, komisyon gelirlerinin faaliyet giderlerini karşılama oranı %29’dan %60’a yükseldi.

screenshot_1-117.jpg
Takip oranı %1.5 seviyesinde yatay kaldı, yakın izlemedeki kredilerin oranı ise 0.7 puan artarak %7.2 oldu. Banka makro indikatörlerdeki düzelme nedeni ile model güncellemesi yaptı ve Grup 1 kredilerinde karşılık iptalleri neticesinde bu çeyrekte risk maliyeti -153baz puan seviyesinde gerçekleşti. (1Ç24: 55 baz puan 2Ç23: -48baz puan)

Sonuçların hisse etkisinin nötr olmasını bekliyoruz

Sonuçlar piyasa beklentisinin üzerinde ancak bu operasyonel iyileşmelerden kaynaklanmıyor. Dolayısıyla, piyasa etkisinin nötr olmasını bekliyoruz. Halkbank için “Endekse Paralel” tavsiyemizi ve hedef fiyatımız 18.70TL’yi koruyoruz.

İlgili Haberler