Garanti BBVA Yatırım ISCTR için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım ISCTR için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Garanti BBVA Yatırım İş Bankası (ISCTR) için hedef fiyat verdi, tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, ISCTR-İş Bankası C için hedef fiyatını 17.5 TL, tavsiyesini "endekse paralel getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

ISCTR 2Ç24 Finansal Sonuçlar – Olumlu

İş Bankası 15,103mn TL net kar açıkladı (çeyreksel bazda %8 artış, yıllık bazda %19 azalma, %27.8 özkaynak karlılığı). Açıklanan kar bizim beklentimiz olan 10,358mn TL ve piyasa beklentisi olan 10,588mn TL’nin üzerinde gerçekleşti. Beklenenden yüksek iştirak katkısı ve vergi geliri net karı destekleyen faktör olurken, yılın ilk yarısında banka yıllık bazda %7 azalma ile 29.1mlr TL net kar elde etti. Banka net faiz marjında yaptığı aşağı yönlü beklenti revizyonu neticesinde %35 olarak beklediği özkaynak karlılığı oranını %30’a revize etti.

screenshot_1-104.jpg

Öne çıkan başlıklar

Sektördeki ana eğilimlere paralel olarak bankanın çeyreksel net faiz gelirleri %46 azaldı ve net faiz marjı negatif bölgede oluştu. Swap giderleri de aynı dönemde %21 seviyesinde artarak 18.3mlr TL oldu. Banka %4 seviyesinde beklediği 2024 net faiz marjını %2 seviyesinde olarak aşağı revize etti. TL kredi büyümesi yılbaşına göre %21 seviyesinde gerçekleşirken banka %50 olan beklentisinde revizyon yapmadı.

Bankanın komisyon gelirleri yılın ilk yarısında %200 büyürken, banka %100 büyüme hedefinin oldukça üzerine çıkacağını belirtti. Faaliyet giderleri yılık bazda %53 ile sektörün altında büyürken, komisyon gelirlerinin giderleri karşılama oranı %80 seviyesinde gerçekleşti. Banka yıl sonunda enflasyona yakın bir gider büyümesi bekliyor.
Bankanın talip oranı %1.8 seviyesinde gerçekleşirken, %2 olan beklenti korundu. Yılın ilk yarısında risk maliyeti 51 baz puan seviyesinde gerçekleşirken, banka 150baz puan olan yıl sonu beklentisini 100baz puan olarak aşağı güncelledi.

Piyasa etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz

Sonuçların piyasa beklentisinin üzerinde olmasından dolayı piyasa etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz. İş Bankası için “Endekse Paralel” tavsiyemizi ve 17.50TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz

İlgili Haberler