Garanti BBVA Yatırım YATAS için hedef fiyatını düşürdü, model portföyünden çıkardı

Garanti BBVA Yatırım YATAS için hedef fiyatını düşürdü, model portföyünden çıkardı

Garanti BBVA Yatırım, YATAS için hedef fiyatını düşüş yönlü revize etti, yayınladığı son raporla birlikte Yataş'ı model portföyünden çıkardı.

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, YATAS-Yataş için hedef fiyatını 60,7 TL'den 59,5 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Model Portföyümüz son güncellememizi yaptığımız 4 Haziran 2024 tarihinden itibaren BIST-100 endeksinin %1.8 altında performans gösterdi. Bu raporumuzla YATAS’ı model portföyümüzden çıkarıyoruz.
YATAS’ı model portföyümüzden çıkarıyoruz. YATAS model portföye eklediğimiz günden bu yana %12.4 nominal getiri sağlarken, BIST100’ün %0.4 altında hareket etti. YATAS’ı iskontolu bulmamıza rağmen 1Ç24 sonuçlarının ardından 2Ç24 sonuçlarının da zayıf kalmasını bekliyoruz. Gelir tarafında 1Ç24'e kıyasla önemli bir reel değişim beklemezken, bize göre karlılık tarafında da baskılı bir çeyrek yaşandı. Özellikle pazarlama ve dağıtım maliyetlerinin karlılık üzerinde 1.0pp'ye yakın çeyreklik düşüşe neden olmasını bekliyoruz.

Şirket için 60.7TL olan hedef fiyatımızı 59.5TL’ye revize ederken Endeks Üzeri (EÜ) tavsiyemizi sürdürüyoruz.


İlgili Haberler