Gedik Yatırım, önerdiği hisselerde değişikliğe gitti

Gedik Yatırım, önerdiği hisselerde değişikliğe gitti

Gedik Yatırım, Model Portföy'ünden bir hisseyi çıkarıp yeni bir hisse ekledi

A+A-

Gedik Yatırım, 10 hissenin bulunduğu Model Portföy'ünden Türk Telekom'u (TTKOM) çıkartı, onun yerine Doğan Holding'i ekledi (DOHOL) 

Gedik Yatırım'ın değişiklik ile ilgili açıklaması ve Model Portföy'deki diğer hisseler ve bunlar için belirlenen hedef fiyat ile getiri potansiyelleri şöyle:

Türk Telekom’u çıkarıyor, Doğan Holding’i ekliyoruz.

Türk Telekom’u Model Portföyümüzden çıkarıyoruz: Türk Telekom’u model portföyümüzdeki telekom sektörü ağırlığını azaltmak amacıyla; model portföyümüze eklediğimiz 8 Şubat 2024 tarihinden günümüze, BIST 100 göreceli olarak %32 ve mutlak getiri olarak %58,5 getiri ile model portföyümüzden çıkarıyoruz.

Doğan Holding’i Model Portföyümüze ekliyoruz: Doğan Holding’deki tahmini net aktif değer iskontosunun ve bilanço rasyolarının cazip seviyelere gelmesi; uzun vadede güçlü nakit akışı potansiyeli barındıran yatırımları, göreceli düşük marjlı işlerin payının azaltılması stratejisi ve iyi çeşitlendirildiğini düşündüğümüz iştirak yapısı sebebiyle model portföyümüze ekliyoruz. Holding’in güçlü solo net nakit pozisyonunun, şirkete orta vadede yeni yatırım imkanları da sunabileceğini düşünüyoruz. Şirket’in en güncel net varlık kırılımına göre; hedef fiyatımızı 19.30TL/hisse (Önceki: 17.50TL/hisse) olarak revize ediyoruz. Holding iskontosu olarak şu aşamada %35 kullanmaya devam ediyoruz.

>>> HABERİN DEVAMI: Gedik Yatırım Model Portöy'de bulunan hiseler ve hisselerin potansiyel getirileri

Haberin Devamı 1 2 
İlgili Haberler