Gedik Yatırım PGSUS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Gedik Yatırım PGSUS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Gedik Yatırım Pegasus (PGSUS) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Gedik Yatırım, PGSUS-Pegasus için tavsiyesini 229,00 TL hedef fiyat ile "endekse paralel getiri" olarak başlattı ve hisseyi araştırma kapsamına aldı. Raporda şu satırlara yer verildi:

Pegasus, büyüyen uluslararası koltuk kapasitesi ile dikkat çeken bir havayolu şirketidir. 1991 yılında kurulan şirketin 105 uçağı bulunmakta olup çoğunluğu finansal kiralama ile temin edilmiştir. 2024'te filoya katılacak yeni uçakların çoğunun Airbus neo tiplerinde olacağı ve yıl sonuna kadar toplam uçak sayısının 118'e ulaşması beklenmektedir. Sipariş defteri büyük ölçüde A320NEO-A321NEO uçaklardan oluşmaktadır.

Firma, son yıllarda önemli miktarda koltuk trafiğini uluslararası uçuşlara kaydırarak koltuk tahsis politikalarında görünür bir değişim yapmıştır. Yılbaşından bu yana, yolcu sayısı %23 artarak (2023 yılına kıyasla) 17.43 milyona ulaşmıştır. Ocak-Haziran ayları arasında, iç hat yolcu sayısı %25 artarak (2023 yılına kıyasla) 6.70 milyona ulaşırken, uluslararası yolcu sayısı %22 artarak 10.72 milyona ulaşmıştır. Şirketin yılbaşından bugüne doluluk oranı 4.7 puan artarak %87.30'a ulaşırken, Arz edilen koltuk kilometresi (AKK) %19 artarak 31.09 milyar olmuştur.

Yüksek sezon, yüksek trafik büyümesi ve optimal doluluk oranı ile ön plana çıkmaktadır. 1Ç24'te, toplam yolcu sayısı yıllık bazda %28 artarak 8.1 milyona ulaşmış, uluslararası yolcu sayısı yıllık bazda %32 artmıştır. Gelir %17 artarak 519 milyon EUR'ya ulaşırken, maliyetler %26 artmış ve bu da EUR 39 milyon FAVÖK'e yol açarak yıllık bazda %44 düşüş göstermiştir. Net zarar 103 milyon EUR olmuştur. Şirket, esas olarak işletme sermayesindeki değişiklikler nedeniyle faaliyetlerden 142 milyon EUR serbest nakit akışı sağlamıştır. Pegasus Havayolları'nın uluslararası trafikte güçlü hacim büyümesi ve birimbaşı yan gelir artışı göstermesini bekliyoruz.

2024T'de Gelir ve Düzeltilmiş FAVÖK’ün sırasıyla 2,968 milyon EUR ve 857 milyon EUR'ya ulaşmasını bekliyoruz. Buna göre, uluslararası yolcu büyümesinin daha yüksek olmasıyla birlikte toplam yolcu sayısının 37,8 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Ek gelir katkısının yanı sıra hafifçe daha yüksek doluluk oranı, düşük maliyetli taşıyıcı (LCC) için projeksiyonlarımızda EUR cinsinden %11.1'lik gelir artışına zemin hazırlamaktadır.

Riskler: (1) Hem bölgesel hem de yerel olarak diğer düşük maliyetli taşıyıcılar tarafından artan rekabet, marj daralmalarına yol açabilir. (2) Uçak üretiminde süregelen arz tarafı sorunları (3) emtia fiyatlarında dalgalanmalar (4) Güçlü TL ortamının devam etmesi daha düşük turizm talebi ile sonuçlanabilir.

Pegasus Hava Yollarını “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamına alıyoruz. Şirket için hazırladığımız İNA (%25 ağırlık) ve benzer şirket analizi (%75 ağırlık) mevcut döviz kurundan hisse başına 229.00TL hedef fiyat ve %5 azalış potansiyeline işaret etmektedir. Şirket hisseleri halihazırda 2024 beklentilerine göre 7.3x FD/Düzeltilmiş FAVÖK ve 8.9x F/K çarpanlarından işlem görmektedir.

İlgili Haberler