Gedik Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Gedik Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Gedik Yatırım, TAV Havalimanları (TAVHL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Gedik Yatırım, TAVHL-TAV Havalimanları için tavsiyesini 395,00 TL hedef fiyat ile "endeks üstü getiri" olarak başlattı ve hisseyi araştırma kapsamına aldı. Raporda şu satırlara yer verildi:

Tav Havalimanları, 8 farklı ülkede müşterilerine hizmet veren bir havalimanı işletmecisidir. 1997 yılında kurulan firma, 3'ü karbon nötr olan 15 havalimanı işletmesinin yanı sıra havalimanı değer zincirinin her noktasına dokunan çeşitli hizmet bağlı ortaklıklarını da içerecek şekilde büyümüştür. Şirket, 2023 yılında 96 milyon yolcuya hizmet vermiştir. Güçlü yolcu trafiği beklentilerine sahip yeni ihale hedefleri, CEEMEA bölgesinde inorganik büyüme potansiyeline işareti vermektedir. İnorganik büyüme perspektifinin yanı sıra, son yıllarda güçlü turizm rakamları yüksek
uluslararası yaya trafiği olarak yansımış ve ileriye dönük olarak Antalya ve Almatı, TAV’ın havalimanı portföyü için kilit unsurlardır.

Haziran 2024 itibarıyla, şirket yılbaşından bu yana 45.87 milyon yolcuya hizmet vererek, yılbaşından bugüne %17 artış kaydetmiştir. Uluslararası yolcu trafiği büyümesi, yüksek sezonun devam etmesi dikkat çekicidir. Ocak-Haziran rakamları, uluslararası trafikte %20 büyüme göstermektedir. Almatı uluslararası terminali Haziran başında faaliyete geçerek yolcu kapasitesini 14 milyon yolcuya çıkarmıştır. Haziran ayında, bahsi geçen havalimanı %16 yolcu hacmi artışıyla 1.03 milyon yolcu kaydetmiş ve toplam uluslararası trafik %26 artış göstermiştir. İleriye dönük olarak, yönetim Almatı’nın FAVÖK katkısının yeni kapasitesiyle birlikte yardımcı gelir beklentilerinin içsel havacılık mevsimselliğini azaltmasını öngörülmektedir. Yeni uluslararası terminalin inşaatının tamamlanmasıyla Almatı'daki yardımcı ve hizmet/yan gelir katkısı, Tav Havalimanları için marj genişlemelerini kolaylaştıracaktır. Ek olarak, Almatı
2023 yılında uluslararası hacmi 2019 rakamlarının %35 üzerinde oluşmuştur.
Faaliyet geliri, 2021G'den 2023G'ye kadar %58.38 YBBO ile etkileyici bir oranda artmıştır; bu artış, büyük ölçüde COVID-19 sonrası bekleyen ertelenmiş seyahat talebi ve ilgili yolcu hacimlerindeki canlanma ile sağlanmıştır. İleriye dönük olarak, tahmin dönemimiz için daha ılımlı bir %3.43 YBBO büyüme oranı beklerken, muhafazakâr marjlar uyguluyoruz. Sonuç olarak, 2024T'te EUR1,577 bekliyoruz, bu da %20.4 net ciro büyümesine ve %29.7 Düzeltilmiş FAVÖK marjı olarak yansımaktadır. 2024T sonrası dönemde yatırım harcamaları takvimi tamamlanmak üzere ve bu da havalimanı işletmecisi için kaliteli serbest nakit akışı üretim beklentileri ne işaret etmektedir; Antalya ve Ankara yeni terminalleri ise sırasıyla 1Ç25 ve 4Ç25'te açılması beklenmektedir.
Riskler: (1) Güçlü TL'nin Türkiye'ye gelen turist sayısını azaltması, ileriye dönük yolcu hacmi büyümesini olumsuz etkileyebilir . (2) Jeopolitik gerilimlerin global havalimanları için trafik büyümesine olumsuz yansıması. Tav Havalimanları’nı “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ile araştırma kapsamına alıyoruz. Şirket için hazırladığımız İNA (%25 ağırlık) ve benzer şirket analizi (%75 ağırlık) döviz kurlarında hisse başına 395TL hedef fiyat ve %41 artış potansiyeline işaret etmektedir. Şirket hisseleri halihazırda 2024 beklentilerine göre 8.6x FD/FAVÖK ve 14.2x F/K çarpanlarından işlem görmektedir.


İlgili Haberler