Gedik Yatırım TTKOM'u porftöyünden çıkardı, DOHOL'u ekledi

Gedik Yatırım TTKOM'u porftöyünden çıkardı, DOHOL'u ekledi

Gedik Yatırım model portföyünden Türk Telekom'u (TTKOM) çıkardı, Doğan Holding'i (DOHOL) ekledi.

A+A-

Gedik Yatırım model portföyünden Türk Telekom'u çıkardı, Doğan Holding'i ekledi. Gedik Yatırım'ın yaptığı değerlendirme şöyle:

"Türk Telekom’u model portföyümüzdeki telekom sektörü ağırlığını azaltmak amacıyla; model portföyümüze eklediğimiz 8 Şubat 2024 tarihinden günümüze, BIST 100 göreceli olarak %32 ve mutlak getiri olarak %58,5 getiri ile model portföyümüzden çıkarıyoruz.

Doğan Holding’deki tahmini net aktif değer iskontosunun ve bilanço rasyolarının cazip seviyelere gelmesi; uzun vadede güçlü nakit akışı potansiyeli barındıran yatırımları, göreceli düşük marjlı işlerin payının azaltılması stratejisi ve iyi çeşitlendirildiğini düşündüğümüz iştirak yapısı sebebiyle model portföyümüze ekliyoruz. Holding’in güçlü solo net nakit pozisyonunun, şirkete orta vadede yeni yatırım imkanları da sunabileceğini düşünüyoruz. Şirket’in en güncel net varlık kırılımına göre; hedef fiyatımızı 19.30TL/hisse (Önceki: 17.50TL/hisse) olarak revize ediyoruz. Holding iskontosu olarak şu aşamada %35 kullanmaya devam ediyoruz."

İlgili Haberler