Goldman Sachs, ABD için resesyon beklentisini düşürdü 

Goldman Sachs, ABD için resesyon beklentisini düşürdü 

Goldman Sachs, ABD ekonomisi için resesyon beklentisini son açıklanan ekonomik verilerin ardından aşağı çekti 

A+A-

Goldman Sachs, son haftalık işsizlik başvuruları ve perakende satış raporlarının ardından ABD'nin önümüzdeki 12 ay içinde resesyona girme olasılığını %25'ten %20'ye düşürdü.

Bu ayın başlarında aracı kurum, işsizlik oranının Temmuz ayında üç yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından ABD'de resesyon ihtimalini yüzde 15'ten yüzde 25'e yükselterek kriz korkusunu artırmıştı.

jan-hatzius-001.png

Goldman Sachs'ın ABD'li baş ekonomisti Jan Hatzius Cumartesi günkü bir notunda, "Şu anda olasılığımızı yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürdük, bunun temel nedeni 2 Ağustos'tan bu yana açıklanan Temmuz ve Ağustos başı verilerinin resesyon belirtisi göstermemesi." dedi.

jan-hatzius.png


Perşembe günkü işsizlik başvuruları raporu, işsizlik yardımına başvuran Amerikalıların sayısının geçen hafta bir ayın en düşük seviyesine gerilediğini gösterirken, perakende satışların son 1-1/2 yılın en yüksek artış gösterdiği Temmuz ayındaki ayrı veriler ortaya çıktı.

Hatzius, Ağustos ayı istihdam raporunun "makul derecede iyi" görünmesi durumunda ABD'nin resesyon olasılığını yüzde 15'e düşüreceğini söyledi.

Fed'in Eylül toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan düşüreceğini savundu ancak istihdam raporunun beklentilerin altında kalması durumunda 50 baz puanlık bir indirimi de göz ardı etmedi

İlgili Haberler