Goldman Sachs, S&P 500 Yıl Sonu Hedefini Yükseltti

Goldman Sachs, S&P 500 Yıl Sonu Hedefini Yükseltti

Ünlü aracı kurum Goldman Sachs, S&P 500 için yıl sonu hedefini seçim analizi yaptığı raporla birlikte yükseltti

A+A-

Goldman Sachs, S&P 500 Endeksi için 2024 yılsonu hedefini 5.200'den 5.600'e çıkardı. Bu yükseltmenin ana sebepleri olarak beş büyük ABD teknoloji hissesinin güçlü kazanç büyümesi ve daha yüksek bir fiyat-kazanç oranı katsayısı gösterildi.

Aracı kurum, Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra yayınladığı notta, Microsoft, Nvidia, Google, Amazon.com ve Meta Platforms hisselerinin toplu olarak %45 oranında yükseldiğini ve şu anda S&P 500 hisse senedi değerinin %25'ini oluşturduğunu belirtti.

Goldman Sachs, açıklamasında "Rallinin itici güçleri arasında, aynı teknoloji şirketleri için konsensüs 2024 kazanç tahminlerinin yukarı yönlü revizyonları ve yapay zeka (AI) konusunda artan yatırımcı coşkusundan kaynaklanan değerleme genişlemesi yer alıyor," dedi.

Yeni hedef, endeksin son kapanışı olan 5.431,60'a göre yaklaşık %3,1'lik bir artışı ifade ediyor.

Yıl sonu Beklentileri

Goldman Sachs, yılsonuna kadar reel getirilerin kabaca değişmeyeceğini ve güçlü kazanç büyümesinin eşit ağırlıklı S&P 500 Endeksi için 15x F/K oranını destekleyeceğini öngörüyor.

Raporda analistler, "(ABD) seçimleri S&P 500 seviyesi için önemli bir risk olmaya devam ediyor ve 3 aylık ve yılsonu tahmin ufuklarımız arasında yer alıyor," ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri, bir sonraki başkanlık seçimini bu yıl Kasım ayında gerçekleştirecek. Aracı kurum, seçim yıllarında endeks volatilitesinin seçim öncesinde arttığını, ancak seçimin ardından volatilitenin tipik olarak azaldığını ve S&P 500 endeksinin daha da yüksek bir seviyeye geri döndüğünü ekledi.

İlgili Haberler