Goldman Sachs stratejistleri hisse senetleri hakkında şaşırtıcı bir görüş ortaya koyuyor

Goldman Sachs stratejistleri hisse senetleri hakkında şaşırtıcı bir görüş ortaya koyuyor

Hisse senetleri Cuma günü, beklenenden daha güçlü iş verileri yatırımcıların ekonomiye olan ilgisini artırdıkça yükseldi.

A+A-

Güçlü bir ekonomi, güçlü kazançlar anlamına gelir, bu da hisse senedi fiyatlarının artması anlamına gelir. Tarım dışı istihdam artışı Eylül ayında Ağustos ayındaki 159.000'den 254.000'e yükseldi. Ve işsizlik oranı %4,2'den %4,1'e düştü. Birçok uzman, yükselen rakamların ekonomi için resesyondan daha çok yumuşak bir iniş olduğunu söylüyor. Bu, ekonomide bir gerileme olmadan enflasyonda devam eden bir düşüş anlamına geliyor.

ekran-goruntusu-2024-10-05-220237.png

Lara Castleton

Bu duygu hisse senetlerini güçlendiriyor. Janus Henderson'da ABD portföy oluşturma ve strateji başkanı Lara Castleton bir yorumda, "Piyasalar son dönemdeki coşkularını sürdürme ve genişlemeye devam etme konusunda güven duyabilirler" diye yazdı.

Bu coşku, S&P 500'ün bu yıl 43 rekor kapanış zirvesine tırmanmasından kaynaklanıyor. Ve "genişleme", rallinin büyük teknoloji şirketlerinin ötesine yayılmasına atıfta bulunuyor.  Castleton, "Ancak, özellikle son dönemdeki aşağı yönlü revizyon eğilimi göz önüne alındığında, tek bir istihdam verisine çok fazla vurgu yapmaktan çekinmeliyiz," dedi.

İş rakamları muhtemelen Fed'i daha az ılımlı hale getirecek

Uzmanlar, istihdam verilerinin Federal Rezerv'in Eylül ayında yaptığı gibi Kasım ayında faiz oranlarını 50 puan düşürmesini engellemesi gerektiğini söylüyor. Faiz oranı vadeli işlemleri, Fed'in bir sonraki toplantısında oranları 25 baz puan düşürme olasılığının %97 olduğunu ve hiçbir hareket olmaması olasılığının %3 olduğunu gösteriyor.

ekran-goruntusu-2024-10-05-220059.png

Bill Adams

Dallas'taki Comerica Bank'ın baş ekonomisti Bill Adams, "Fed, yaz aylarındaki yumuşak dönemden sonra Eylül ayında iş büyümesinin hızlandığını görünce rahat bir nefes alacak," dedi.

Hem hisse senedi boğaları hem de ayıları, Fed'in oranları sadece küçük miktarlarda düşüreceği görüşünden faydalanabilir. Boğalar, daha küçük faiz indirimlerinin ekonominin gücünün bir işareti olduğunu iddia edebilir.

İlgili: Deneyimli fon yöneticisi, borsadaki gizli riskleri vurguluyor

Ayılar ise faiz indirimlerinin genellikle hisse senetlerini desteklediğini, dolayısıyla faiz indirimleri ne kadar küçük olursa hisse senetleri için faydanın o kadar düşük olacağını iddia edebilir.

Bu arada, kazançlar ve değerlemeler piyasa için karışık bir tablo sunuyor.

Analistler, FactSet'e göre, S&P 500'ün hisse başına kazancının üçüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre %4,2 artmasını bekliyor. Bu, ikinci çeyrekteki %11,3'lük orandan bir yavaşlamayı temsil ediyor, ancak yine de sağlam bir rakam.

Yine de değerlemeler uzatılmış görünüyor. FactSet, 4 Ekim itibarıyla S&P 500'ün önümüzdeki 12 ay için analistlerin kazanç tahminlerinin 21,4 katında işlem gördüğünü söylüyor. Bu, beş yıllık ortalama olan 19,5'in ve 10 yıllık ortalama olan 18,0'ın çok üzerinde.

Nationwide hisse senetleri konusunda coşkulu

mark-hacket.png

Mark Hackett

Finansal hizmetler şirketi Nationwide'da yatırım araştırma şefi olan Mark Hackett. O da tırmanan hisse senetlerinin genişlemesinden bahsediyor. Geçtiğimiz iki ayda, S&P 500'deki şirketlerin endeksi geride bırakan yüzdesinin 30 yılın en yükseği olduğunu söyledi.

Ayrıca, Hackett bir yorumunda "yatırımcı güveni güçlü, ancak aşırı değil" diye yazdı. Bank of America Bull & Bear Göstergesi, geçen haftaki 5,4'ten 6,0'a (0-10 arası bir ölçekte) yükseldi.

"Bu, güçlü akışlara ve destekleyici kredi piyasası tekniklerine dayanarak yılın en büyük artışı" dedi.

Goldman'dan Rubner da coşkulu

--005.png

Goldman Sachs'ta küresel piyasalar yönetici müdürü olan Scott Rubner da hisse senetleri konusunda iyimser. Önümüzdeki üç hafta boyunca, hisse senedi arzının talebi aşmasıyla yoğun bir oynaklık bekliyor.

Ancak Bloomberg'in Çarşamba günü alıntıladığı yorumunda, "28 Ekim'de başlayacak yıl sonu rallisi için hisse senetlerine iyimser bakıyorum ve 6.000 hedefimin çok düşük olduğundan endişeleniyorum" diye yazdı.

İlgili Haberler