Goldman Sachs'ın karındaki artış New York Borsası'na güç verebilecek mi

Goldman Sachs'ın karındaki artış New York Borsası'na güç verebilecek mi

Goldman Sachs, ikinci çeyrek kârının bir yıl öncesine göre yüzde 150 arttığını ve bu durumda yatırım bankacılığı gelirlerinin artmasının etkili olduğunu bildirdi.

A+A-

Goldman Sachs, ikinci çeyrek kârının bir yıl öncesine göre yüzde 150 arttığını ve bu durumda yatırım bankacılığı gelirlerinin artmasının etkili olduğunu bildirdi. Bu, Wall Street'te bankacılık sektöründe iki yıllık durgunluğun ardından gelen ısınmaya dair son işaret olarak algılandı. 

Banka'nın net karı 3,04 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam analist beklentilerinin üzerinde oldu. 12,73 milyar dolarlık toplam geliri de bir yıl öncesine göre %17 arttı.

Sonuç, CEO David Solomon'a patron olarak geçirdiği en zorlu yılın ardından daha fazla ivme kazandırdı.

Soloman, bir yıl önce, anlaşmalarda yaşanan bir çöküşle, tüketici bankacılığından maliyetli bir çıkışla ve firmadan bir dizi yüksek profilli ayrılmayla boğuşuyordu.

Goldman'ın hisseleri Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde hafif yükseldi. Geçen Cuma günkü kapanış itibarıyla hisse senedi yılbaşından bu yana %24 arttı.

Hisseler, Solomon'un yaklaşık altı yıl önce görevi devralmasından bu yana bu oran %114 arttı.

Solomon, "Güçlü ikinci çeyrek sonuçlarımızdan ve yılın ilk yarısındaki genel performansımızdan memnunuz, bu da yıllık güçlü büyümeyi yansıtıyor" dedi.

Goldman, yatırım bankacılığındaki toparlanmadan faydalandığını gösteren son büyük banka oldu.

Cuma günü, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup'un her biri, geçen yılın ikinci çeyreğiyle karşılaştırıldığında gelir akışında büyük artışlar kaydetti.

Canlanma, tüketici operasyonlarında zorlukların arttığı bir dönemde bu bankalara destek sağladı.

Yatırım bankacılığı ücretleri, borç ve özsermaye aracılık yüklenimlerindeki büyük sıçramaların etkisiyle bir yıl öncesine göre %21 artarak 1,7 milyar dolara yükseldi. Danışmanlık ücretleri de %7 oranında arttı.

Goldman'ın yatırım bankacılığı performansı ilk çeyreğe göre düşüş gösterdi. Ücretler %17 oranında düştü.

İkinci çeyrek kazançlarını bir önceki yıla göre daha yüksek yapan şey, Goldman'ın alım satım operasyonlarının yanı sıra varlık ve varlık yönetimine artan odaklanmasıydı.

Goldman'ın sabit getirili ticaret geliri geçen yıla göre %17 artarken, varlık ve varlık yönetimi gelirleri %27 arttı.

İlgili Haberler