Gözler enflasyon raporunda, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

Gözler enflasyon raporunda, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

Wall Street, Temmuz Enflasyon Raporu Sonrasında Sakin Bir Açılışa Hazırlanıyor

A+A-

New York borsası, Çarşamba günü, enflasyonun beklendiği gibi hafiflediğini gösteren verilerin ardından sakin bir açılışa hazırlanıyor. Açıklanan bu veriler, ABD Merkez Bankası'nın gelecek ay faiz indirim döngüsüne başlamaya hazır olduğunu gösteren tahminleri güçlendirdi. 

Piyasa öncesi işlemlende Dow E-minis 3 puan ya da %0.01 oranında düşerken, S&P 500 E-minis %0.07 artışla 5,463 puana ve Nasdaq 100 E-minis 17 puan ya da %0.09 oranında yükseldi.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, Temmuz ayında ABD tüketici fiyatları beklendiği gibi %0.2 oranında artış gösterdi. Bu artış, manşet enflasyonu yıllık bazda %3'ten %2.9'a çekti ve ekonomistlerin %3'lük büyüme beklentisinin altında kaldı.

Veriler sonrasında faiz indirimine ilişkin beklentiler fazla değişmedi. CME FedWatch Tool’a göre, yatırımcılar Federal Rezerv'in 17-18 Eylül toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi ile daha büyük bir 50 baz puanlık indirim arasında neredeyse eşit şekilde bölünmüş durumda.

Hem S&P 500 hem de Nasdaq, Salı günü beklentilerin altında kalan üretici fiyatları verilerinin ardından üst üste dördüncü işlem gününde yükseldi. 

Mega büyüklükteki teknoloji hisselerindeki toparlanma, bu ayın başlarında ABD işsizlik oranındaki artışı gösteren verilerin kısmen neden olduğu küresel piyasa çöküşünden kaynaklanan kayıpların çoğunu telafi etmeye yardımcı oldu.

Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic, Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarını düşürmeyi desteklemeden önce "biraz daha veri" görmek istediğini belirtti.

Wall Street’in korku göstergesi olarak bilinen Cboe volatilite endeksi, geçen hafta 2020'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra ikinci gününde uzun vadeli ortalaması olan 20 puanın altında, 17.49 seviyesinde kaldı.

Yapay zeka hisseleri Nvidia, Super Micro ve Dell, ön piyasa işlemlerinde %1.7 ile %2.3 arasında değer kazandı ve üçüncü işlem gününde de rallilerini sürdürmeyi hedefliyor. Diğer mega büyüklükteki ve büyüme odaklı hisseler ise hafif düşüş gösterdi.

Google’ın ana şirketi Alphabet, ABD Adalet Bakanlığı'nın çevrimiçi arama motorunu bölme seçeneklerini değerlendirdiğine dair bir medya raporunun ardından %1.1 oranında değer kaybetti.

Şekerleme devi Mars, Cheez-It ve Pringles üreticisini 36 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını açıkladıktan sonra Kellanova hisseleri neredeyse %7.4 oranında yükseldi.

İlaç distribütörü Cardinal Health, 2025 kâr tahminini yükselttikten sonra %6.3 oranında değer kazandı.

İlgili Haberler