Grainturk Tarım,(GRTRK) iştirakini halka arz edecek 

Grainturk Tarım,(GRTRK) iştirakini halka arz edecek 

Grainturk Tarım, bugün, sermaye artırımına 11.2 milyon TL ile katılacağını duyurduğu iştiraki Özova Tarım'ı halka arz edeceğini duyurdu. 

A+A-

Grainturk Tarım Anonim Şirketi tek pay sahibi olduğu ve bağlı ortaklığı konumundaki Özova Tarım Anonim Şirketi'nin ("Özova Tarım") paylarının halka arzı için çalışmalara başlandığını duyurdu. 

Şirket bugün erken saatlerde Özova Tarım'ın sermayesinin tamamen nakden olmak üzere 88.800.000 TL'den 100.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verildiğini açıklamış ve artırılan 11.200.000,00 Türk Lirası tutarındaki sermayenin Grainturk tarafından tescilden önce nakden ödendiği belirtilmişti. 


Günün ilerleyen saatlerde, Grainturk, yaptığı açıklamada Özova Tarım'ın paylarının halka arz edilmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu. Böylece şirketin sermayesinin artırılmasının arkasındaki neden de ortaya çıkmış oldu. Borsa İstanbul, düzenlemelerine göre bir şirketin kayıtlı sermaye sistemine girebilmesi için sermayesinin en az 100 milyon TL olması gerekiyor. 

Özova'nın sermayesi böylece 100 milyon TL'ye çıkartılarak, şirketin kayıtlı sermaye sistemine geçişinin önü açılmış oldu. 

Grainturk'ün KAP'ta yayınladığı açıklamada halka arza dair şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimiz Grainturk Tarım Anonim Şirketi'nin ("Şirket") tek pay sahibi olduğu ve bağlı ortaklığımız olan Özova Tarım Anonim Şirketi'nin ("Özova Tarım") paylarının halka arzı için çalışmalara başlanmıştır. 

Özova Tarım'ın kayıtlı sermaye sistemine geçişi ve paylarının halka arz süreci ile ilgili meydana gelen gelişmeler ve değişiklikler sürekli olarak güncellenerek kamuya duyurulmaya devam edilecektir."

Etiketler : ,
İlgili Haberler