Günün bekleneni açıklandı, Fed tutanakları yayınlandı 

Günün bekleneni açıklandı, Fed tutanakları yayınlandı 

Fed'in faiz oranlarını yarım puan indirdiği toplantının tutanakları, Fed yetkililerinin faizlerin düşürülmesi konusunda bölünmüş durumda olduğuna işaret etti. 

A+A-

Çarşamba günü yayınlanan tutanaklara göre, Fed yetkilileri Eylül ayındaki toplantılarında faiz oranlarını düşürmeyi kabul ettiler ancak ne kadar agresif olacaklarından emin değillerdi ve sonunda enflasyona olan güveni işgücü piyasasına dair endişelerle dengelemek için yarım puanlık bir hamle yapmaya karar verdiler.

Toplantı özeti, politika yapıcıların dört yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 50 baz puanlık devasa bir faiz indirimini onaylamaya karar vermelerinin nedenlerini ayrıntılı olarak açıkladı ve üyelerin ekonomik görünüm konusunda bölünmüş olduğunu gösterdi.

Bazı yetkililer, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güvence aradıkları ve iş durumu hakkında daha az endişe duydukları için daha küçük, çeyrek puanlık bir indirimi savundular. 

fed-bowman.png

Michelle Bowman

Sonuç olarak, Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinden yalnızca biri, Michelle Bowman, çeyrek puanlık bir indirimi tercih edeceğini söyleyerek yarım puanlık indirime karşı oy kullandı. Ancak tutanaklar, diğerlerinin de daha küçük bir hamleyi desteklediğini gösterdi. Bu, para politikası konusunda birliğiyle bilinen bir Fed için 2005'ten bu yana bir yetkilinin faiz oranı oylamasında ilk kez muhalefet ettiği ilk toplantı oldu. 

Tutanaklarda yer alan açıklamalarda, "Birkaç katılımcı, 25 baz puanlık bir azaltmanın, politika yapıcılara ekonominin evrimleşmesiyle birlikte politika kısıtlamalarının derecesini değerlendirmek için zaman tanıyacak kademeli bir politika normalleştirme yoluyla uyumlu olacağını belirtti. Birkaç katılımcı ayrıca 25 baz puanlık bir hareketin daha öngörülebilir bir politika normalleştirme yolunu işaret edebileceğini ekledi." ifadeleri yer aldı. 

 

 

Etiketler :
İlgili Haberler