Günün önemli şirket haberleri - 18 Eylül 2024 

Günün önemli şirket haberleri - 18 Eylül 2024 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan haberlerden derlenen günün önemli haberleri neler oldu? 

A+A-

Dünyadan gündem maddeleri ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan haberlerden derlenen günün önemli haberleri şöyle oldu; 

DÜNYADAN VE TÜRKİYE'DEN HABERLER 

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırmasının ardından hem not artışı hem de sektörel ve ekonomik iyileşmelerin etkisiyle 24 Türk bankasının notunu da yükseltti. Fitch açıklamasında, Türkiye'nin güçlenen döviz rezervleri ve dış finansman kapasitesiyle bankaların dış piyasalara erişiminin arttığını belirtirken, finansal istikrar risklerinin de azaldığına vurgu yaptı. Bu gelişmeler sonucunda, bankacılık sektöründe müdahale olasılığının azaldığı ve not artışlarının büyük ölçüde Türkiye'nin kredi notundaki iyileşmeye dayandığı belirtildi. Not artışında, Türk bankalarının artan dış piyasa erişimi ve risk primlerinin düşmesiyle sektördeki olumlu gelişmelerin yansıtıldığına işaret edildi. Notu 'B' seviyesinden 'BB-' seviyesine yükseltilen bankalar; Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank, ING Ban, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Türkiye Garanti Bankası, Akbank, ve Türkiye İhracat Kredi Bankası ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de doğalgaz altyapısına büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, "Şimdi tüm tedarik portföyümüz, uzun vadeli boru hattı gaz sözleşmelerinden daha esnek uzun vadeli enerji sözleşmelerine dönüşüyor" dedi. Bayraktar, enerji alanında Orta Doğu'dan Avrupa'ya çeşitli işbirliklerine değinerek, Türkiye'nin Avrupa'nın arz güvenliğinde önemli bir rol oynadığına dikkati çekti. Bayraktar, ABD'nin Texas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen Gastech 2024 enerji forumu kapsamında gerçekleştirilen Bakanlar Paneli'nde konuştu. Türkiye'nin enerji sektöründe karşılaştığı üç zorluktan bahseden Bayraktar, bunlardan ilkinin, ülkede evlerden sanayiye enerji talebinin artması olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda Isparta ve Yalvaç ticaret ve sanayi odaları ile Isparta Ticaret Borsası yöneticileriyle toplantı yaptı. Bolat, aynı binanın konferans salonunda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Toplantısı'na katıldı. Bolat, Isparta'da STK temsilcilerine yaptığı konuşmada, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) üzerinden finansman maliyetini yüzde elli sübvanse ettiğimiz esnaf kredilerimizde, bugünün hatırasına ilave 75 milyon liralık bir finansman paketi müjdesini verdik" dedi.

Goldman ekonomistleri Fed'in faizleri 25 baz puan indireceğini tahmin ediyor ve 2026'nın ilk çeyreğine kadar 200 baz puanlık gevşeme öngörüyorlar. Stratejistler, "Ekonomik büyümenin yörüngesi, hisse senetleri için faiz indirimlerinin hızından daha önemli bir itici güçtür" dedi. Hisse senetleri için birkaç farklı senaryoyu ele alan Goldman Sachs stratejistleri, "Eğer piyasa Fed'in daha az gevşemesini fiyatlandırırsa, çünkü ekonomi dirençli olduğunu kanıtlarsa, hisse senetleri daha yüksek tahvil getirilerine rağmen yükselecektir" dedi.

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, Federal Reserve'in faiz oranlarını 25 ya da 50 baz puan düşürmesinin "dünyayı sarsacak bir hamle olmayacağını" söyledi. Dimon, "Bunu yapmaları gerekiyor. Ancak Fed'in faiz oranlarını yükseltmesi ve düşürmesi önemsiz bir şey çünkü bunun altında gerçek bir ekonomi var" dedi. Fed yetkililerinin dört yılı aşkın bir süredir ilk kez bu hafta faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Karar öncesinde tahvil yatırımcıları, merkez bankası yumuşak iniş arayışını sürdürürken Fed'in çeyrek puanlık mı yoksa yarım puanlık bir indirime mi gideceği konusunda bölünmüş durumda. 

Goldman Sachs Group'a göre, Fed bugün sadece 25 baz puanlık bir faiz indirimine giderse altın kısa vadede küçük bir gerileme yaşayabilir, ancak daha sonra külçe destekli borsa yatırım fonlarına artan akışların yardımıyla rekor seviyeye yükselecek. Analistler Lina Thomas ve Daan Struyven hazırladıkları bir notta, "Fed faiz indirimleri Batı sermayesini, son iki yılda gözlemlenen keskin altın rallisinde büyük ölçüde eksik olan bir bileşen olan altın ETF'lerine geri getirmeye hazırlanıyor" dedi ve bankanın gelecek yılın başlarında 2.700 dolar/onsa yükselme tahminini yineledi.

Tahvil fonu yöneticisi Jeffrey Gundlach, Federal Reserve'in Çarşamba günü yarım puanlık bir hamleyle faiz indirim döngüsünü başlatacağına inananlarının saflarına katıldı. Gundlach, Fed'in gösterge faizini 50 baz puan düşüreceğini ve yılsonuna kadar toplam 125 baz puan indireceğini tahmin ediyor. ABD ekonomisinin hâlihazırda bir resesyonda olduğunu ve Fed'in politikayı çok uzun süredir sıkı tuttuğunu düşündüğünü söyledi. Gundlach, "Bence 50 indirim yapacaklar. Fed getiri eğrisinin çok gerisinde kaldı ve kendilerine çeki düzen vermeliler" dedi.  

Japonya'nın ihracat büyümesi Ağustos ayında yavaşlarken, ABD'ye yapılan sevkiyatlar son üç yılda ilk kez düştü. Toplam ihracat Ağustos ayında yıllık bazda %5,6 artarak dokuzuncu ayını da yükselişle tamamlarken, %10'luk artış yaşanacağı tahminlerinin oldukça altında kaldı ve Temmuz ayındaki %10,3'lük artışın ardından düşüş gösterdi. ABD'ye yapılan ihracat, otomobil satışlarının %14,2 düşmesiyle yaklaşık üç yıldır ilk kez aylık bazda %0,7 azaldı. Japonya'nın en büyük ticaret ortağı olan Çin'e yapılan ihracat ise Ağustos ayında bir önceki yıla göre %5,2 arttı. Ticaret dengesi 1,38 trilyon yen açık tahminine kıyasla 695,3 milyar yen (4,90 milyar dolar) açık verdi. Norinchukin Araştırma Enstitüsü başekonomisti Takeshi Minami, "Küresel ekonomi ivme kazanamadığı için Japonya'nın ihracatı zorlanacak. Önümüzdeki yıl hem ABD hem de Çin ekonomilerindeki büyümenin yavaşlaması bekleniyor" dedi. Minami, zayıf yenin ihracata sağladığı desteğin, Japon para biriminin Ağustos ayında keskin bir şekilde toparlanmasıyla azaldığını söyledi.

Japon hükümetinin bu hafta açıkladığı veriler, Japonya'nın 65 yaş ve üzeri nüfusunun tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 36,25 milyona yükseldiğini gösterdi. Morgan Stanley MUFG Securities'in baş ekonomisti Robert Feldman'a göre, bu veriler demografik değişimler ve ülkedeki işgücü sıkıntısına ilişkin endişeleri daha da artırıyor. "İşgücü sıkıntısı her zamanki kadar kötü" diyen Feldman, bunun özellikle gıda hizmetleri gibi emek yoğun sektörlerde hissedildiğini belirtti.

Çin Merkez Bankası yerel kreditörlere bir yıllık likidite sağlama operasyonunu (MLF) 25 Eylül'de yapacağını duyurdu. Çin MB yaptığı açıklamada, 18 Eylül'de vadesi dolacak olan orta vadeli kredi kolaylığı fonlarını bu ay içinde yenileyecek. Banka, Ağustos ayındaki operasyonları daha önceki ay ortası uygulamasından 25'i civarına ertelemişti. Temmuz ayında ise ay sonuna doğru MLF faiz indirimine gittiğini duyurmuştu. 

Donald Trump, Çinli otomobil üreticilerinin Meksika'da büyük fabrikalar kurduğuna dair iddialarını tekrarladı ve bu fabrikaların üreteceği ve ABD'ye göndereceği tüm araçlara %200 gümrük vergisi koyma sözü verdi. Ayrıca, Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Kasım ayında seçilmesi halinde ABD'de artık otomobil endüstrisi olmayacağını, çünkü elektrikli araç yapım işinin Çin'e gideceğini iddia etti. 

Biden yönetimi Nippon Steel'in U.S. Steel'i 14.9 milyar dolara satın alma teklifine ilişkin incelemesini uzatarak konuyla ilgili nihai kararını başkanlık seçiminden sonraya erteledi. Washington Post'un haberine göre bir kaynak, ABD'li yetkililerin Nippon Steel'in U.S. Steel'i satın alma planına ilişkin ulusal güvenlik incelemesi için başvurusunu yeniden sunmasına izin vermeye karar verdiklerini söyledi.

Avrupa Taşımacılık ve Çevre Federasyonu (T&E), gelecek yıl uygun fiyatlı modellerin çıkmasıyla Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payının yüzde 24'e ulaşacağını öngördü. 2025'te elektrikli otomobil satışlarında hızlı artış beklendiği belirtilen çalışmada, bunun AB iklim hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacağı ifade edildi.

ŞİRKET HABERLERİ 

AGROT… Şirketin %70 oranında sahip olduğu bağlı ortaklığı Profert Yüksek Teknoloji Gübre ve Zirai Üretim A.Ş.'nin geri kalan %30 oranındaki payları da 17.09.2024 tarihinde satın alınmış olup, Profert Yüksek Teknoloji Gübre ve Zirai
Üretim A.Ş. firması Şirketin %100 bağlı ortaklığı konumuna gelmiştir. 

CELHA… Şirket Yönetim Kurulu 17/09/2024 tarihli kararıyla, daha önce 27.07.2023 tarihli ve 26 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Malatya Yazıhan bölgesinde satın alınan 229.650 m2 Susuz Tarım Arazisi niteliğinde arazilerin satılmasına ve satış işlemleri için şirket yönetiminin yetkilendirilmesine karar vermiştir.

CLEBI… Şirketin Endonezya'daki stratejik büyüme planları çerçevesinde, hizmet verdiği havalimanlarında öngördüğü yatırımların gerçekleştirilmesi için, Endonezya'nın Jakarta şehrinde mukim, %99'una sahip olduğu, 10 milyar IDR ödenmiş sermayeli PT. Prathita Titiannusantara ("PTN") şirketinin sermayesinin 58 milyar IDR'ye artışına iştirak edilmesine, bu çerçevede sahip olduğu %99 pay oranı doğrultusunda 47,52 milyar IDR (yaklaşık 3,1 milyon USD) sermaye ödemesi yapılmasına, yine Endonezya'nın Jakarta şehrinde mukim, %99'una sahip olduğu 10 milyar IDR ödenmiş sermayeli, havalimanı yer hizmetleri faaliyetleri amacıyla kurulmuş olan PT Celebi Aviation Indonesia ("CAI") şirketinin sermayesinin 18,5 milyar IDR'ye artışına iştirak edilmesine ve bu çerçevede sahip olduğu %99 pay oranı doğrultusunda 8,415 milyar IDR (yaklaşık 549 bin USD) sermaye ödemesi yapılmasına, karar vermiştir. Söz konusu sermaye artırımları sonrası Şirketin sahip olduğu %99 oranındaki ortaklık payları korunacaktır. 

GENTS… Gentaş Kimya Sanayi ve Ticaret Pazarlama Anonim Şirketi'nin ("Gentaş Kimya") sermayesinde sahibi bulunduğu toplam 76.125.000 TL nominal değerli olmak üzere beheri 1 TL nominal değerli 76.125.000 adet hamiline yazılı paydan 4.095.000 TL nominal değerli olmak üzere beheri 1 TL nominal değerli 4.095.000 adet hamiline yazılı payın ortak satışı yöntemiyle halka arz edilmesine, Şirket Yönetim Kurulu tarafından 17.09.2024 tarihinde karar verilmiş olup; Gentaş Kimya tarafından şirket paylarının halka arzı amacıyla yine aynı tarihte SPK'ya başvurulmuştur. 

GSRAY… Bir dijital spor haber platformu olan "meritking.news" markası tanıtımı özelinde Şirketin, Serwin Global Solutions SDN BHD ile imzalamış olduğu sözleşme, şirkete iletilen bilgi, belge ve diğer iddialar netleşene kadar askıya alınmıştır.

KLRHO… Türkiye'de faaliyet gösteren Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin grup tarafından satın alınmasına karar verilmiştir. Satın alma süreci kapsamında, Kiler Holding A.Ş. olarak, şirket ve/veya grup şirketler
üzerinden Arex Grup ile birlikte yapılacak muhtemel bir satın almaya ilişkin olarak Generali Türkiye Holding B.V. ile Generali Sigorta Anonim Şirketi'nin hisselerinin yaklaşık olarak %99,99'unun satın alınmasına yönelik 03.07.2024
tarihinde bir gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır. Devam eden süreçte, şirket ve taraflar Hisse Devir Sözleşmesi (HDS) imzalamak üzere anlaşmışlardır. 17/09/2024 tarihinde HDS imzalanmıştır. HDS uyarınca, Kiler Holding A.Ş., Generali
Sigorta A.Ş.'nin toplam 69,500,000,000 adet olan paylarında 29.189.987.762 adet (%42) paya sahip olurken, grup şirketi Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 6.254.997.377 (%9) paya sahip olacaktır. Generali Sigorta A.Ş'nin diğer pay sahipleri sırasıyla %48 ile Arex Yatırım Holding A.Ş. ve %1 ile Arex Sigorta A.Ş. olacaktır. İlgili hisse devir işlemi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Rekabet Kurumu (RK) onay süreçlerine tabi olup, hisse devri söz konusu onayların ardından işlemin kapanışının gerçekleşmesiyle geçerli olacaktır.

KONTR… Bağlı ortak Pomega Enerji Depolama Teknoloji A.Ş. ("Pomega") için Şirket ve Mediterra Capital Management Limited ("Mediterra") arasında 11 Haziran 2024 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding - MoU) sonrasında tarafların olası bir sermaye yatırımına yönelik ortak bir anlaşma zemininde buluşamaması nedeniyle, Şirket ve Mediterra arasında imzalanmış bağlayıcı olmayan süreç şirket tarafıdan sonlandırılmıştır. Pomega iştirakine sermaye yatırımı alma süreci devam etmektedir.

PAPIL… Şirket Yönetim Kurulu'nun 14.06.2022 tarih ve 2022/13 sayılı Pay Geri Alım konulu kararının Borsa İstanbul'da (BİST) oluşan hisse değerlerinin yakın ve ciddi kaybının önlenmesi amacıyla Şirketin BIST' te işlem gören paylarına ilişkin olarak geri alım işleminin güncellenmesine, karar verilmiştir. 

SMART… Şirket Smartiks Yazılım A.Ş. ve CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. arasında 14.000.000 TL(KDV hariç) bedelli Bilgi Teknolojileri Destek Hizmet sözleşmesi 31.12.2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere
imzalanmıştır.

SUMAS… Şirket Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayii A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların 3.780.573,99 adedine sahip olan Hilmi Evin ERTÜR'ün sahip olduğu paylarının 3.716.914,99 adedini Ayşe EKŞİOĞLU, Yakup Kaan EKŞİOĞLU ve Koray EKŞİOĞLU'na devredildiği Şirkete bildirilmiştir. Devredilen toplam 3.716.914,99 adet payın %19,90'ını temsil eden 1.238.971,67 adet pay Ayşe EKŞİOĞLU'na, %19,90'ını temsil eden 1.238.971,66 adet pay Yakup Kaan EKŞİOĞLU'na ve %19,90'ını temsil eden 1.238.971,66 adet pay Koray EKŞİOĞLU'na devredilmiştir. taraflar arasında söz konusu payların devredilmesi için 17 Eylül 2024 tarihli Pay Devri Sözleşmesi akdedilmiş olduğu hususu Şirkete bildirilmiştir. Payların %19,90'ını temsil eden 1.238.971,67 adet payın Ayşe EKŞİOĞLU'na, %19,90'ını temsil eden 1.238.971,66 adet payın Yakup Kaan EKŞİOĞLU'na ve %19,90'ını temsil eden 1.238.971,66 adet pay Koray EKŞİOĞLU'na devrinin tamamlandığı Şirkete bildirilmiştir.

VERUS… Şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı Standard Boksit İşletmeleri A.Ş. tarafından 3.168.750 USD tutarında boksit cevheri ihracatına yönelik sözleşme 17.09.2024 tarihinde imzalanmıştır. Standard Boksit İşletmeleri A.Ş.'nin bugün imzalanan ihracat sözleşmesine ek olarak 16.08.2024 ve 29.08.2024 tarihlerinde de sırasıyla 3.225.000 USD ve 600.000 USD tutarında satış sözleşmeleri imzalanmıştı. Standard Boksit İşletmeleri A.Ş. Türkiye genelinde toplam 24 adet boksit maden sahasına sahip olup, yukarıda bahse konu toplamda 6.993.750 USD tutarındaki boksit cevheri siparişlerinin üretim ve teslimi Adana Tufanbeyli Boksit maden sahasından gerçekleştirilmektedir.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ 

ARZUM… OSMAN TORUN, 17/09/2024 tarihinde ARZUM ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ payları ile ilgili olarak 48 - 48,88 TL fiyat aralığından 59.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ARZUM ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ sermayesindeki payları 17/09/2024 tarihi itibariyle %5,647 sınırına ulaşmıştır. 

FORMT… MUSTAFA SEZEN, 16/09/2024 tarihinde FORMET METAL VE CAM SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,85 - 3,90 TL fiyat aralığından 2.857.494 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte FORMET METAL VE CAM SANAYİ A.Ş. sermayesindeki payları 16/09/2024 tarihi itibariyle %11,589 sınırına ulaşmıştır.

KRVGD… AYDIN ÇELİK, 16/09/2024 tarihinde KERVAN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,28 - 2,33 TL fiyat aralığından 300.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte KERVAN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları 16/09/2024 tarihi itibariyle %9,26 sınırına ulaşmıştır.

SUMAS… HİLMİ EVİN ERTÜR, 17/09/2024 tarihinde SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 3.716.914,99 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. sermayesindeki payları 17/09/2024 tarihi itibariyle %1,02 sınırına ulaşmıştır.

SUMAS… KORAY EKŞİOĞLU, 17/09/2024 tarihinde SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 1.238.971,66 TL toplam nominal tutarlı alım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. sermayesindeki payları 17/09/2024 tarihi itibariyle %19,90 sınırına ulaşmıştır.

SUMAS… YAKUP KAAN EKŞİOĞLU, 17/09/2024 tarihinde SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 1.238.971,66 TL toplam nominal tutarlı alım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SUMAŞ SUNİ
TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. sermayesindeki payları 17/09/2024 tarihi itibariyle %19,90 sınırına ulaşmıştır.

UNLU… MAHMUT LEVENT ÜNLÜ, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 04/07/2024 tarih ve 35/956 sayılı kararı ile onaylanan "Pay Satış Bilgi Formu” kapsamında; 17/09/2024 tarihinde Ünlü Yatırım Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak; 13,07 TL fiyattan 1.750.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ünlü Yatırım Holding A.Ş. sermayesindeki payları 17/09/2024 tarihi itibariyle %57,71’e düşmüştür.

UNLU… 17/09/2024 tarihinde gerçekleşen işlemler sonrası ÜNLÜ Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu ve yöneticisi olduğu Yatırım Fonlarının Portföyündeki Ünlü Yatırım Holding A.Ş.'ye ait pay senetlerinin toplamı, 17.09.2024 gün sonu itibarıyla 12.250.000 nominal tutara, gün sonu payların sermayedeki oranı %7'ye ve toplam oy hakları %3,1'e yükselmiştir.

PAY GERİ ALIM TABLOSU 

 

ekran-goruntusu-2024-09-18-091454.png


GENEL KURUL  

14:00 Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
14:00 Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayii A.Ş.’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.


VBTS KAPSAMINDA İŞLEM GÖREN PAYLAR 

Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi

TDGYO

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TDGYO.E payları 18/09/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/10/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir. 

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder

İlgili Haberler