Günün önemli şirket haberleri - 20 Eylül 2024 

Günün önemli şirket haberleri - 20 Eylül 2024 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan haberlerden derlenen günün önemli haberleri neler oldu? 

A+A-

Dünyadan gündem maddeleri ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan haberlerden derlenen günün önemli haberleri şöyle oldu; 

Barclays, TCMB’nin güvercin tonda daha dengeli bir açıklama yaptığına dikkat çekti ve Kasım’da ilk faiz indirimini beklediğini açıkladı.

HSBC, yurt içinde gevşeme döngüsünün 2025’te başlayacağını öngördü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 125 adet maden sahası ihale edileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Biden, Fed’in faiz indirimine ilişkin "ekonominin yeni bir aşamasına girildiğine işaret eden bir ilerlemenin ilanı oldu" dedi.

Fitch, ABD konut piyasasının arzı ve satın alınabilirliği artırmak için daha fazla faiz indirimine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

S&P Global ise Fed’in faiz indiriminin, gelecek aylarda gelişmekte olan piyasalarda parasal gevşemeyi teşvik edeceğini bildirdi.

ABD Başkan adayı Trump, Fed'in faiz indiriminin ‘işe yaramayacak siyasi bir hamle’ olduğunu söyledi.

Japonya Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi.

ABD Savunma Bakanı Austin, Hizbullah ile yaşanan gerilim nedeniyle İsrail ziyaretini erteledi.

ABD Hazine eski Bakanı Summers: Enflasyon artarsa Fed'in faiz indirim öngörüleri gerçekleşmeyebilir.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre geçtiğimiz yıl elektrikli araç ithalatına ilişkin yapılan düzenlemenin kapsamı genişletildi. Buna göre artık, 7 bölgede 20 servis açma şartı şarj edilebilir hibrit otomobilleri de kapsıyor.

Ne Olacak?

Yurt içinde bugün Tüketici Güven Endeksi ve Merkezi Hükümet Borç Stoku verileri açıklanacak.

Almanya’da bugün ÜFE verisi açıklanacak.

ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı Tajani, bugün Paris'te ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları olarak Orta Doğu'daki durumu değerlendireceklerini bildirdi.

Fitch, 24 Eylül’de "Türkiye: Politikanın Yeniden Dengelenmesi Sürecinde İlerleme ve Zorluklar (Kamu ve Finans Kurumları Güncellemesi)" başlıkla bir webinar düzenleyecek. Webinar Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Eylül’de 20 – 25 ABD’li şirketin CEO’ları ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

TAİK tarafından 24 Eylül’de Mehmet Şimşek’in de katılımıyla Goldman Sachs’ta yatırımcıların ağırlanacağı açıklandı.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ 

AGHOL – İbrahim Yazıcı tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

A1CAP – 182 gün vadeli 175 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

AKSEN – Aksa Enerji Özbekistan’ın Özbekistan’da kurduğu 430 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santralinin ilk ünitelerinin devreye alındığı açıklandı.

AKYHO – Şirket’in bağlı ortaklığı Nanox’taki paylarının %9,99’unu 2,3 milyon TL’ye sattığı açıklandı.

AKYHO – Şirket bağlı ortaklıkları Günpak Enerji, Milya Endüstri ve Nanox’un sermaye artırmasına, artırılan sermayelerin şirket tarafından karşılanmasına karar verildiği açıklandı.

BINEY – Pay geri alım programı (4.000.000 adet paya karşılık 100 milyon TL kaynak) kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

CRDFA – 183 gün vadeli 35 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

CUSAN – Şirketin, Kırklareli’de yeni başlanan yeni fabrika inşaatının finansmanı kapsamında VAKBN ile 22,3 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

EREGL – Fitch tarafından şirketin kredi notlarının B+’dan BB-‘ye revize edildiği açıklandı.

ETILR – VBTS kapsamında şirket paylarına 18 Ekim’e kadar brüt takas tedbiir getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 18 Ekim’e kadar uzatıldı.

GEDIK – 364 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

GRSEL – Şirketin Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 68 S serisi servis aracı plakası kiralama ihalesine katılarak 30 adet servis aracı plakasını 10 yıl süreyle 27,0 milyon TL’ye kiraladığı açıklandı.

GLYHO – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

HATSN – Halka arzdan elde edilen fonun 109,8 milyon TL’sinin yüzer havuz inşaası ya da satın alınmasında, 4,7 milyon TL’sinin elektrik üretim santrali kurulumu ve mevcut tesislerin iyileştirilmesinde kullanıldığı açıklandı.

HOROZ – Şirketin, Horoz Bollore Logistics’in %48’ine karşılık gelen payının Bollore Logistics'e 16,6 milyon dolar TL satışının gerçekleştiği, satış sonucunda 507,3 milyon TL kar elde edildiği açıklandı.

KAYSE – Pay geri alım programının (35.300.000 adet paya karşılık 1,0 milyar TL kaynak) Genel Kurul’da onaylandığı açıklandı.

KTLEV – Şirketin bağlı ortaklığı Birevim’in sermayesinin 137 milyon TL’den 487 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.

KOZAL & KOZAA & IPEKE – Şirketlerin TVF’ye devrinin tescil edildiği açıklandı.

KNFRT – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım’ın %50 ortağı olduğu Raz Gıda’nın unvanının Konfrut Gap olarak tadil edildiği açıklandı.

LINK – Şirketin MTA Güvenlik’ten 40.800 dolar tutarında sipariş onayı aldığı açıklandı.

LOGO – Şirket tarafından geri alınan ve şirket sermayesinin %5’İne karşılık gelen paylar kapsamında fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre şirket sermayesinin 95 milyon TL’ye düşürülmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

NTHOL – Şirket tarafından geri alınan ve şirket sermayesinin %11,3’üne karşılık gelen paylar kapsamında fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre şirket sermayesinin 500 milyon TL’ye düşürülmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

OBAMS – Pay geri alım talebinin SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

PCILT – Şirket bağlı ortaklığı Maya Medya ile ADO Grup arasında Adopen markası için hizmet verilmesi konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı.

PATEK – Sermaye artırımından elde edilen fonun 221,6 milyon TL’sinin yatırım harcamalarında, 33,6 milyon TL’sinin Ar – Ge harcamalarında, 84,2 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

SILVR – Sosyal medyada çıkan haberleri gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

TCELL – Fitch tarafından şirketin kredi notlarının B+’dan BB-‘ye revize edildiği açıklandı.

TCELL – Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri tarafından 1,5 milyar TL’ye kara sukuk ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

TTKOM – Fitch tarafından şirketin kredi notlarının B+’dan BB-‘ye revize edildiği açıklandı.

TERA – Barikat Siber Güvenlik’in %60’ının Tera Grup bünyesi tarafından satın alınması işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

TCKRC – Şirketin 2,7 milyon dolar euro tutarında sipariş aldığı açıklandı.

TRILC – Tpoxx için şirket ile Siga Pharmaceuticals arasında Türkiye Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

TETMT – Şirketin, Pardus Portföy İkinci GSYF Katılma paylarından 15,5 milyon TL tutarında pay satın aldığı açıklandı.

TKFEN – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

TUPRS – Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın yenilendiği açıklandı.

TBORG – PÖİP’te işlem gören şirket payları 23 Eylül itibariyle Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

ULKER – Fitch tarafından şirketin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunun BB-‘den BB’ye revize edildiği açıklandı.

ULAS – Bilal Naz’ın şirket sermayesinde sahip olduğu 825.000 adet C Grubu payların borsada satışa konu edilmesi amacıyla hazırlanan Pay Satış Bilgi Formunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ 

ARENA – Perea Capital Partners tarafından 36,43 TL fiyattan 100.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %14,90’a geriledi.

BALAT – Arex Sigorta tarafından 25.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,05’e yükseldi.

BURCE – Kamil Resa Alsaran tarafından 127.861 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %3,85’e geriledi.

EYGYO – Ömer Faruk Çelik tarafından 1.420.637 adet pay Nuran Çelik’e, 1.569.532 adet pay Ezgi Çelik’e, 2.768.036 adet pay Yunus Emre Çelik’e devredilirken şirket sermayesindeki payı %62,60’a geriledi.

FORMT – Mustafa Sezen tarafından 4,10 – 4,16 TL fiyat aralığından 951.062 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %12,11’e yükseldi.

KRVGD – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 325.000 adet pay 2,31 – 2,33 TL fiyat aralığından geri alındı.

LKMNH – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 116.036 adet pay 15,36 TL fiyattan geri alındı.

LKMNH – Ömer Göktaş tarafından 15,22 TL fiyattan 14.388 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,06’ya yükseldi.

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ 

AYES – Şirket sermayesinin 30,1 milyon TL’den %399,0 oranında bedelsiz olarak 119,9 milyon TL artışla 150 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

AKFYE – Tahsisli sermaye artırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.

BURCE – Şirket sermayesinin 8,4 milyon TL’den %900 oranında bedelsiz olarak 75,8 milyon TL artışla 84,2 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

DAGI – Bedelli sermaye artırımı başvurusunun geri çekildiği açıklandı.

GEREL – Şirket sermayesinin 80 milyon TL’den %200 oranında bedelsiz olarak 160 milyon TL artışla 240 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

OZRDN – Şirket sermayesinin 21 milyon TL’den %250 oranında bedelsiz olarak 52,5 milyon TL artışla 73,5 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

YESIL – Şirket sermayesinin 215 milyon TL’den %200 oranında bedelli olarak 430 milyon TL nakden artışla 645 milyon TL’ye çıkarılması kapsamında, rüçhan haklarının kullanılmasının ardından kalan 8.334.567 adet pay 20 – 23 Eylül’de Borsa Birincil Piyasa’da satılacak


GENEL KURUL HABERLERİ 

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket: KERVN


NAKİT TEMETTÜ HABERLERİ 

Şirket Brüt (TL)   Net (TL)   Temettü Verimi Dağıtım Tarihi
ARASE   0,9137     0,8223      1,77%          23.09.2024
FLAP    0,0656     0,0591      0,54%           24.09.2024

 

İlgili Haberler