Güvercin Fed konuşması faiz beklentilerini aşağı çekerken dolar düştü

Güvercin Fed konuşması faiz beklentilerini aşağı çekerken dolar düştü

Dolar, Salı günü ABD faiz oranı beklentileri ve Hazine getirilerindeki düşüşle birlikte, yatırımcıların Fed yetkililerinin tonunda hafif bir güvercin değişim algılamasıyla yumuşadı.

A+A-

Fed'in açıklamalarında 'güvercin' tona kayması ile faiz beklentileri aşağı çekilirken, dolar da düşüş kaydetti. Yen, Orta Doğu'daki şiddet olaylarının güvenli liman alımlarını desteklemesiyle küçük kazançlar elde etti ve son olarak 1 dolar 148,34 seviyesinden işlem gördü. İsviçre frangı da değer kazandı ve dolar karşısında 0,9045 seviyesine yükseldi.

Avro Asya'daki erken işlemlerde %0,1 artışla 1,0580 dolar oldu. İsrail şekeli, merkez bankasının 30 milyar dolarlık döviz satışı sözü vermesinin ardından neredeyse sekiz yılın en düşük seviyesi olan dolar karşısında 3,95'te sabitlendi.

Filistinli militanların hafta sonu düzenlediği saldırı ve İsrail'in misillemesi sonucu 1.500'den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yatırımcılar uzun süreli bir çatışmaya hazırlanıyor.

Ancak iki Fed yetkilisinin yorumları, tahvillerdeki son satışların daha fazla artış ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini belirttikten sonra havayı ve ABD faiz tahminlerini bir gecede değiştirdi.

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, "Uzun vadeli faiz oranları yüksek vade primleri nedeniyle yüksek kalmaya devam ederse, Fed fon oranını artırmaya daha az ihtiyaç duyulabilir" diyerek daha önceki şahin söyleminden kayda değer bir kayma olduğunu belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, getirilerdeki son yükseliş göz önüne alındığında merkez bankasının "dikkatli bir şekilde ilerlemesi" gerektiğini söyledi. Fed'in bu yıl yeni bir faiz artırımına gitme ihtimaline ilişkin vadeli fiyatlama geçen hafta %40'ın üzerindeyken Pazartesi günü yaklaşık %26'ya geriledi.

CBA stratejisti Carol Kong bir notunda "Fed Başkanı Christopher Waller da dahil olmak üzere birkaç yetkilinin daha bugün konuşma yapması planlanıyor. Piyasalar, (Fed) politikasının izleyeceği yol hakkında daha fazla ipucu için bu yetkililerin yorumlarını yakından izleyecek" şeklinde konuştu.

Yükselen on yıllık Hazine tahvil getirileri, Pazartesi günü nakit piyasasının Columbus Günü nedeniyle kapanmasının ardından hem faizlerin rahatlaması hem de güvenli liman bahsiyle Salı günü Tokyo'da açılışta 13 baz puandan fazla düşerek %4,63'e geriledi.

Sterlin dolar karşısında bir miktar yükselerek 1,2244 dolar oldu. Avustralya ve Yeni Zelanda doları karşısında da dolar bir miktar zayıfladı; Avustralya doları %0,2 artışla 0,6420$'a ve kivi %0,2 artışla 0,6031$'a yükseldi.

Çin'in bir haftalık tatilden dönüşü, yatırımcıların gözlerini yeniden, haftalardır piyasa beklentilerinden çok daha güçlü olan yuan ticaret bandının günlük fiksine odakladı.

Onshore açılış öncesinde yuan gecelik kazançlarını koruyarak offshore piyasada 50 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde, dolar başına 7,2876 seviyesinden işlem gördü.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler