Halka arzının 10. ayında (REEDR) elektrikli aracını piyasaya sürecek

Halka arzının 10. ayında (REEDR) elektrikli aracını piyasaya sürecek

22 Eylül 2023 tarihinde hisseleri borsada işlem görmeye başlayan, Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürettiği ilk elektrikli aracın yol testlerine başladığını duyurdu. 

A+A-

Reeder, 2 Şubat tarihinde KAP'ta yer alan açıklamasında, ilk elektrikli test aracını 30 Ağustos 2024 tarihinde çıkartma hedefi aldığını duyurmuştu. Şirket bugün yaptığı açıklamada ise, satışa sunulacak ilk elektrikli aracı "reEV Classical" projesinin Türkiye pilot üretimi tamamlandığını duyurdu. 

Yurtdışından satın alınan sertifika ile üretilen ilk hazır aracın Türkiye yol testlerine başlandığı, seri üretim için ilk siparişlerin verildiği ve seri üretime 2024 Ağustos döneminde başlanması planlandığı ifade edildi.

Dizaynı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen bir diğer elektrikli araç olan "reeder Fancy"nin ilk prototip üretiminin ise 30 Haziran 2024'te tamamlanacağı ve sertifikasyon sürecine başlanacağı ifade edildi. Ağustos 2024 döneminde sertifikasyon sürecinin tamamlanması planlanan reeder Fancy'nin seri üretimi için ilk siparişlerin de Ağustos 2024 döneminde verilmesi planlanıyor.

Bir üst segmentte üretilecek olan "reeV Max" elektrikli aracının ise, prototip çalışmalarını Ağustos 2024 döneminde bitirerek, sertifikasyon sürecine başlanması planlanıyor.
Bu modelin seri üretimine Eylül 2024 döneminde başlanması ve ilk ürünün satışı için Ekim 2024 dönemi hedefleniyor. Bu proje aynı zamanda A1 segmentine de uygun olup, A1 segmentinde sertifikasyon sürecini 2025 yılında tamamlayıp, aynı yılda satışa başlanması planlanıyor.


Şirketin KAP'ta yer alan açıklamasında son olarak şöyle denildi: 

"Elektrikli araç ve ar-ge departmanlarımızda yürütülen çalışmalar sonucunda yukarıda tanımladığımız "reEV
Classical",  "reeder Fancy" ve "reeV Max" markalı 3 farklı elektrikli aracımızın proje tamamlanma oranları ile söz  konusu araçların görselleri ve temel teknik özelliklerini içeren bilgilendirme, kurumsal internet sitemizde  https://reeder.com.tr/reev adresinde yatırımcılarımızın ve kamuoyunun incelemesine sunulmuştur.
Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir."


Reeder hisseleri 22 Eylül 2023 tarihinde 11.25 TL fiyatla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamış ve 3 Nisan 2024 tarihinde 79.50 TL ile zirve seviyesini gördükten sonra girdiği düşüş trendi ile 34,88 TL seviyesine geriledikten sonra Cuma gününü 36,74 TL seviyesinden tamamlamıştı.

 

İlgili Haberler