Halka arzlarda bir ilk, talep toplaması süren Bahadır Kimya (BAHKM) halka arzı iptal mi ediliyor?

Halka arzlarda bir ilk, talep toplaması süren Bahadır Kimya (BAHKM) halka arzı iptal mi ediliyor?

Bireysel yatırımcı ilgisinin azaldığı halka arzlara bir darbe de küresel piyasalardan geldi, dedikodular arttı. Talep toplanan halka arz bile iptal edilebilir

A+A-

BORSATEK.COM - Bireysel yatırımcı ilgisinin giderek azaldığı Borsa İstanbul'daki halka arzlarda yakın dönemin bir ilki yaşanabilir. 5 Ağustos'ta talep toplaması başlayan ve yılın en küçük halka arzlarından biri olan Bahadır Kimya (BAHKM) halka arzının, beklentilerin çok altında kalan ilk gün sonuçlarının ardından iptal edilebileceği ileri sürülüyor. 

Yarın da (7 Ağustos 2024) devam edecek 816 milyon TL'lik halka arzda, hem halka arzlara olan ilginin giderek düşmesi hem de tüm dünyayı etkileyen piyasa koşulları nedeniyle hedeflenen rakama ulaşılamaması riski ortaya çıktı.

Terra Yatırım tarafından gerçekleştirilen halka arzdaki iddialar ile ilgili olarak borsatek.com tarafından gönderilen sorulara Bahadır Kimya yanıt vermemeyi tercih etti.

2023 ve bu yılın ilk yarısında 4 milyon yatırımcıya kadar ulaşan halka arzlarda ilgi giderek azallmış ve 25-26 Temmuz'da talep toplaması gerçekleştirilen son halka arzda, talepte bulunan bireysel yatırımcı sayısı 400 bine gerilemişti.

Hisse fiyatı 51 TL olarak açıklanan ve 5-7 Ağustos'ta talep toplanacak olan Bahadır Kimya halka arzından satışı yapılacak tutarın sadece yüzde 50'si bireysel yatırımcılara ayrılmış tutarda. Uzmanlar, bireysel yatırımcıya ayrılan tutarın 408 milyon TL ile sınırlı tutulmuş olmasını, talebin miktarının az olacağının anlaşılmış olmasına bağlıyor. BAHKM halka arzının yüzde 40'ı yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10'u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılmış durumda.

İlgili Haberler