Hamster Kombat Telegram kullanıcı sayısını patlattı, 1 milyara yaklaştı

Hamster Kombat Telegram kullanıcı sayısını patlattı, 1 milyara yaklaştı

Telegram'da hızla yayılan Hamster Kombat, platformun abone sayısını da patlattı ve Telegram abone sayısı 1 milyara yaklaştı.

A+A-

Telegram'ın dünya çapındaki kullanıcı sayısı, platformdaki oyunlara olan ilgi arttıkça yükseliyor. Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Pazartesi günü yaptığı açıklamada mesajlaşma platformunun aylık 950 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

Telegram'da çoğalan kripto oyunlarına olan yoğun ilgi ve Telegram'ın 2020'de düzenleyici sorunlar nedeniyle projeyi terk etmeden önce kurduğu The Open Network'ün (TON) yükselişi sayesinde kilometre taşına şüphesiz daha hızlı ulaşıldı.

Son oyun furyası, oyunculara muazzam miktarda oyun içi jeton veren ve ufukta zincir üzerinde bir ödül vaat eden basit bir dokun-kazan oyunu olan Notcoin tarafından başlatıldı. Milyonlarca oyuncu, bir gün gerçek bir kripto tokena dönüştürme umuduyla sanal para toplayarak oyuna katıldı.

Mayıs ayında Notcoin oyuncuları kazançlarını TON'da NOT tokenlarına dönüştürebildi. Büyük borsalar Binance ve OKX tarafından desteklenen NOT token airdrop'u kısa sürede yılın en büyük oyun token lansmanı haline geldi.

TON şu anda 17 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve bu ölçüye göre en büyük 10. kripto para birimi. Ancak Notcoin kapıyı açarken, Hamster Kombat çığır açtı. Benzer bir dokun-kazan mekaniği, sevimli hamsterlar ve daha fazla ve daha hızlı kazanmanın çeşitli yolları ile birleştiğinde, oyun küresel bir fenomen haline geldi.

Hamster Kombat, Haziran ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştı ve hatta vatandaşları arasındaki popülerliğinin onları başkanlık seçimlerinden uzaklaştıracağından korkan İran hükümetinin dikkatini çekti. Bu ayın başlarında Durov, Hamster Kombat'ın 239 milyon kullanıcıya ulaştığını söyledi ve oyunu "dünyanın en hızlı büyüyen dijital hizmeti" olarak tanımladı.

O zamandan bu yana Hamster Kombat 250 milyon oyuncu sınırını aştığını iddia ediyor. Yescoin, TapSwap, Catizen, PixelTap, W-Coin ve Musk Empire gibi daha pek çok oyun bunu takip etti. Bu oyunlardan bazıları, hem PixelTap hem de Musk Empire'ın Notcoin sahipleri için avantajlar sunmasıyla birbirleriyle işbirliği yapmaya bile başladı.

Notcoin gibi, Hamster Kombat da TON'da kendi token'ını başlatacağını duyurdu ve PixelTap'ın token'ı, TON'a planlanan genişlemeden önce Ethereum'da zaten yayında.

Telegram, 2020'de şirket hükümet düzenleyicileri tarafından incelemeye tabi tutulduğu için TON'u etkin bir şekilde topluluğa devrederken, popüler mesajlaşma uygulaması o zamandan beri ağı Telegram kanal sahipleriyle reklam gelirini paylaşmak da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yeniden entegre etti.

İlgili Haberler