Hareket Proje Taşımacılığı HRKT hisse alınır mı, fiyat ne olacak?

Hareket Proje Taşımacılığı HRKT hisse alınır mı, fiyat ne olacak?

İnvest AZ Yatırım Menkul Değerler, HRKT hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

A+A-

İnvest AZ Yatırım Menkul Değerler, Hareket Proje Taşımacılığı HRKT hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. Aracı kurum, "AL" önerisi verdiği hisse için yüzde 58 prim potansiyeli ile 104,80 TL hedef fiyat açıkladı.

Değerlendirme şöyle:

Mayıs 2024 tarihinden itibaren borsada işlem görmeye başlayan şirket 2024 yılının ikinci çeyreğinde şirket cirosunu yıllık bazda yüzde 197, FAVÖK'ünü yüzde 245 artırmış, aynı dönemde net zarardan net kara geçmiş durumda. Marjlardaki iyileşmenin yanı sıra yüksek marjlar ise şirket finansallarında dikkat çekiyor.

Proje taşımacılığı, vinç ve ekipman kiralama vb. çok sayıda alanda hizmet vermenin yanında, hizmet verilen sektörlerin de yenilenebilir enerjiden inşaata, petrokimyadan nükleer enerjiye çok çeşitli olmasını şirket faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından pozitif olarak değerlendiriyoruz.

Birçok ülkede ofisi bulunan ve çok sayıda ülkeye hizmet veren Hareket Proje için son dönemde aldığı güçlü projelerle beraber önümüzdeki bilançolarında da bu istikrarı sağlamasını bekliyoruz. Bütün bunlara bağlı olarak, şirket için 12 aylık dönemde hedef fiyatımız 104,80 TL olup getiri potansiyeli yüzde 58'dir. Önerimiz ise AL şeklindedir.

İlgili Haberler