Hedge Fonlar, hisse senetlerinde net satıcı oldu

Hedge Fonlar, hisse senetlerinde net satıcı oldu

Morgan Stanley, bir notunda, küresel hedge fonlarının ABD'deki yazılım hisselerindeki pozisyonlarının, geçen hafta "birkaç yılın yeni en düşük seviyelerine" ulaştığını söyledi.

A+A-

 

Morgan Stanley, bir notunda, küresel hedge fonlarının ABD'deki yazılım hisselerindeki pozisyonlarının, teknoloji sektöründeki daha geniş çaplı satışların ardından geçen hafta "birkaç yılın yeni en düşük seviyelerine" ulaştığını söyledi.

Banka, "Yazılım en net satılan ürün oldu ve Nisan sonundan bu yana bu alanda net satış serisi sürüyor" dedi.

Birkaç teknoloji hissesinin yönlendirdiği hisse senedi yükselişi, bazı yatırımcıların, etraflarındaki hissiyatın değişmesi halinde kazançların buharlaşabileceği yönündeki endişelerini artırdı.

Morgan Stanley Finansal riskten korunma fonlarının ana aracılık biriminin müşterileri aracılığıyla akışını izleyen, genel portföy yöneticilerinin geçen hafta Japonya hariç ABD, Avrupa ve Asya'da net hisse senedi satıcıları olduğunu söyledi.

Verilerin ABD tüketici fiyatlarının Haziran ayında dört yıl içinde ilk kez düştüğünü gösterdiği Perşembe günü bir miktar dalgalanma yaşanmış olmasına rağmen, hedge fonlar 11 Haziran'da sona eren haftada her gün hisse senetlerinde net satıcı oldular.

Geçen hafta, S&P Kuzey Amerika Teknoloji Yazılım Endeksi (.SPGSTISO) kabaca %2 düştü, ancak bugüne kadar hâlâ %8,8 yükselişte. Satılan sektör hisseleri arasında Adobe, Microsoft ve Oracle gibi dev firmaların hisseleri de yer aldı. 

İlgili Haberler