Hedge fonları hem Apple hisselerini satıyor hem de pozisyonunu güçlendiriyor

Hedge fonları hem Apple hisselerini satıyor hem de pozisyonunu güçlendiriyor

Apple hisselerinde çalkantılı bir dönem yaşanıyor. Hedge fonu Coatue Management Apple hisselerini elden çıkarırken Viking Global Investors ise büyük bir pozisyon açmaktan geri durmadı.

A+A-

Çarşamba günü yapılan menkul kıymet başvurularına göre, hedge fonu Coatue Management, Apple Inc'deki hisselerini ilk çeyrekte eritirken, Viking Global Investors büyük bir yeni pozisyon oluşturdu.

Philippe Laffont tarafından kurulan Coatue, Aralık ayında 470,6 milyon dolar değerinde 2,4 milyon Apple hissesine sahipti. Düzenleyici dosyalar, Mart ayı sonunda bu hisseyi tamamen feshettiğini gösterdi.

Apple'ın hisseleri, şirketin Çin'de daha sert bir rekabetle karşılaşması ve gelirlerinin düşmesi nedeniyle ilk çeyrekte neredeyse %11 değer kaybetti. iPhone üreticisinin hisseleri ikinci çeyrekte kayıplarını azalttı ve şu anda yıllık %1,5 düşüşte.

Diğer büyük yatırımcılar da Apple'daki hisselerini azalttı. Bu ayın başlarında Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i pozisyonunu %13 oranında azalttığını açıkladı. Yine de Buffett, Berkshire'ın yıllık toplantısında iPhone'un "en büyük ürünlerden biri" olduğunu söyleyerek şirketi övdü.

Coatue'nin dosyasında ayrıca çip üretim devi Nvidia'daki hisselerini yaklaşık %68 oranında azaltarak 1,4 milyon hisseye ya da 1,2 milyar dolara düşürdüğü görüldü. Bugüne kadar Nvidia hisseleri %91 artış gösterdi.

Coatue ayrıca elektrikli araç üreticisi Tesla'daki pozisyonunu da %37 azaltarak 2,6 milyon hisseye düşürdü. Şirketin hisseleri, şiddetli rekabet ve yavaşlayan satışlar nedeniyle bu yıl neredeyse %30 düştü.

Coatue ise Google'ın ana şirketi Alphabet'teki hisselerini iki kattan fazla artırarak 5,7 milyona çıkardı.

Buna karşılık Viking, Apple'da 663,8 milyon dolarlık yeni bir hisse ve Microsoft'ta benzer bir pozisyon gösterdi.

Fonların pozisyonları 13F olarak bilinen üç aylık menkul kıymet beyannamelerinde açıklanıyor. Geriye dönük olsa da, bu anlık görüntüler fonların çeyreğin son gününde nelere sahip olduğunu gösteriyor ve hedge fonların ve diğer kurumsal yatırımcıların pozisyonlarını beyan etmelerinin birkaç yolundan biri. Dosyalamalar alım veya satımların tam zamanlamasını göstermezken mevcut varlıkları yansıtmayabilir.

Hem Coatue hem de Viking, Tiger Management'ın kurucusu deneyimli yatırımcı Julian Robertson tarafından tohumları atılan ve Tiger yavruları olarak adlandırılan hedge fonlardır.

Etiketler : , ,
Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Borsa İstanbul'da banka hisseleri hareketlenmeye başladı. Peki Vakıfbank VAKBN hisseleri ne kadar kazandıracak? Sekiz aracı kurum açıkladı

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli Demir Çelik hisseleri ne kadar kazandırabilir. Beş aracı kurum EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler