Hisselerde sert yükseliş, Trump seçimlerden önce borsada kazanıyor 

Hisselerde sert yükseliş, Trump seçimlerden önce borsada kazanıyor 

ABD'de dün yapılan Biden-Trump görüşmesinin ardından, Trump'un Borsadaki şirketlerinin hisselerinde sert yükselişler yaşanıyor. 

A+A-

BORSATEK.COM -  Trump Media & Technology Group'un hisseleri, Başkan Joe Biden'ın 2024'teki ilk ABD başkanlık tartışmasında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a karşı sergilediği zayıf performansın ardından Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık yüzde 13 kadar yükseldi.

Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'ın sahibi olan Trump Media & Technology Group'un (TMTG) hisseleri en son yüzde 12 arttı. Trump'ın 2020 seçim kampanyası uygulamasında çalışan yazılım geliştiricisi Phunware (PHUN) ise yüzde 5 artış gösterdi.

Biden sallantılı ve duraksayan bir performans sergilerken, Trump Perşembe günkü tartışmada çoğu zaman asılsız saldırılarla onu döverken, en yaşlı iki başkan adayı Kasım seçimleri öncesinde karşılıklı kişisel hakaretlerde bulundu.

Dijital bir aracı kurum olan eToro'nun küresel pazar stratejisti Ben Laidler, "Yatırımcılar muhtemelen Trump'ın başkanlığı sırasında piyasalar açısından ne kadar olumlu olduğu göz önüne alındığında şüphe avantajını kullanacaklar. Kasım ayındaki sonuçlara ilişkin yatırımcı beklentilerinin gerçek zamanlı bir göstergesini arıyorsanız, onlar (Trump hisseleri) size Trump'ın bu seçimde öncü pozisyonunda olduğunu ve dün gece algılanan liderliğini pekiştirdiğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Muhafazakarlar arasında popüler olan video paylaşım platformu Rumble'ın (RUM) hisseleri yüzde 1,57 arttı.

Trump'ın seçimlerde Cumhuriyetçi aday olma hedefinde ivme kazanmasıyla birlikte TMTG'nin hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 110 arttı. Ancak jürinin Trump'ı bir porno yıldızını susturmak için yapılan ödemeyi gizlemek amacıyla belgelerde tahrifat yapmaktan suçlu bulmasının ardından hisse senedi bu ayın başlarında baskı altına girdi.

Trump, 10 Haziran itibarıyla TMTG'nin yüzde 64,9'una sahipti ve bu hisse, son kapanış itibarıyla yaklaşık 6,5 milyar dolar değerindeydi.

Destekçileri tarafından 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'na düzenlenen saldırının ardından Twitter tarafından yasaklandıktan sonra yalnızca Truth Social'a bağlı kalacağına söz vermişti.

Ancak Trump, yasağının yeni sahibi Elon Musk tarafından iptal edilmesinden aylar sonra sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) geri döndü.

İlgili Haberler