Hisseleri bir haftada %50 yükselmişti, Katılım Evim (KTLEV) BDDK'ya başvurusunu yaptı 

Hisseleri bir haftada %50 yükselmişti, Katılım Evim (KTLEV) BDDK'ya başvurusunu yaptı 

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV) daha önce alınan Yönetim Kurulu kararı uyarınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulunulduğunu duyurdu. 

A+A-

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV) banka kurmak için BDDK'ya başvuru yaptı. Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladığı açıklamasında daha önce alınan katılım bankası kuruluşuna yönelik Yönetim Kurulu kararı uyarınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) Katılım Bankası kuruluş izin başvurusunun 14.08.2024 tarihinde (bugün) yapıldığını duyurdu. 

Katılımevim Tasarruf Finansman'ın Haziran 2023'te halka arz edilen hisseleri 11 ay sonra Mayıs 2024'te tam 11 kat değerlenerek 200 TL'yi geçmişti. Hisse o tarihten sonra Sermaye Piyasası Kurulu'nun verdiği idari para cezaları, hissede oynanan oyunlar vb sonrası bu ayın başında 38 TL'ye kadar gerilemişti. 

Katılımevim (KTLEV) banka kurma kararı aldığını 7 Ağustos tarihinde açıklamıştı. Bu kararın duyurulmasının ardından şirketin hisseleri 37,92 TL'den, 52,75 TL ye kadar sert bir yükseliş yaşamış ancak sonrasında yeniden bir satış dalgası ile karşılaşarak, 46,02 TL'ye kadar gerilemişti. 

Şirket bugün KAP'ta yayınlanan açıklamasında ise söz konusu katılım bankasının kuruluşu için BDDK'ya başvurunun yapıldığını duyurdu.  

KAP'ta yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi;

"Şirketimizin 07.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, Şirketimizin %99,9 sermayedar olduğu bir Katılım Bankası kurulması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi, bu konuda gerekli yasal izinlerin alınması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) kuruluş izin başvurusunun yapılması, kuruluş izni akabinde faaliyete geçebilmek için Kanun ve Yönetmeliklerde öngörülen tüm şartların yerine getirilmesine ilişkin Şirketimiz Genel Müdürlüğü yetkilendirilerek, 07.08.2024 tarihli KAP bildirimimiz ile duyurulmuştu.

Alınan Yönetim Kurulu Kararına istinaden gerekli ön hazırlıkların tamamlanarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) Katılım Bankası kuruluş izin başvurusunun 14.08.2024 tarihinde (bugün) yapıldığı,

Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur. "

İlgili Haberler