HSBC: Fed faiz indirse de dolar güç kaybetmeyecek

HSBC: Fed faiz indirse de dolar güç kaybetmeyecek

HSBC'den Fed'in faiz indirimlerine ilişkin dikkat çeken bir yorum geldi. HSBC, Fed faiz indirse de doların güç kaybetmeyeceğinin altını çizdi.

A+A-

HSBC Securities USA araştırma bölümü başkanı Daragh Maher, Fed bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlasa bile doların gücünün dirençli olacağını söyledi.

Maher, ABD ekonomisinin küresel emsallerinden daha iyi performans göstermeye devam etmesi ve Fed beklendiği gibi yılsonuna kadar borçlanma maliyetlerini düşürmek için harekete geçse bile Hazine tahvillerinin getiri avantajının devam etmesinin beklemesi nedeniyle doların 2025'i şu an bulunduğu yerde bitireceğini düşünüyor.

Maher, verilerin ABD enflasyonunun soğuduğunu göstermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu istisnacılık teması, hala kollarını doların etrafında tutmuş gibi hissediyor. Asıl bilinmeyen şu: Dünyanın geri kalanı bunu yakalayabilecek mi?" dedi.

Maher, ICE ABD Dolar Endeksi'nin ya da bilinen adıyla DXY'nin 2025'i şu anki 104,5 seviyesine kıyasla 105 seviyesinde tamamlayacağını öngörürken, önümüzdeki aylarda doların euro ve sterlin karşısında mütevazı bir yükseliş göstermesini bekliyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler