HSBC Turkcell (TCELL) ve Türk Telekom (TTKOM) için hedef yükseltti

HSBC Turkcell (TCELL) ve Türk Telekom (TTKOM) için hedef yükseltti

HSBC Türk Telekom ve Turkcell için hedef fiyatlarını yükseltti. İşte şirketin iki operatörle ilgili yayınladığı son rapor...

A+A-

HSBC, Türk telekomunikasyon şirketlerinin hiperenflasyonist ters rüzgarlara ramğmen sağlıklı reel büyüme göstermeye devam ettiklerini bildirdi.

HSBC bugün yayınladığı raporda, "Turkcell ve Türk Telekom, reel büyümenin temel itici gücü olan güçlü fiyatlandırma gücüne sahip olmaya devam ediyor. Enflasyondaki düşüş ve TL'deki istikrarın marjlar ve döviz hedge maliyetleri üzerindeki baskıyı hafifleteceğini düşünüyoruz.

Turkcell ve Türk Telekom için hedef fiyatlarını yükselten HSBC, "Turkcell'i  Türk Telekom'a tercih ediyoru. Turkcell için hedef fiyatı 100 TL'den 135 TL'ye ve TTKOM hedef fiyatını 33 TL'den 50 TL'ye revize ediyoruz"dedi.

Güçlü kazanç ivmesi ve hala cazip değerleme ile daha iyi bir risk ödül görünümü nedeniyle Turkcell için "Al" notunu koruyan HSBC, "Nispeten daha zayıf marj profili, temettü yokluğu ve sabit imtiyaz yenilemesi, fiber genişleme planları ve yaklaşan 5G ihalesi nedeniyle kaldıraç üzerindeki olası baskı ve daha yüksek döviz borcu nedeniyle TTKOM'u daha riskli bir oyun haline getirdiği için "Tut" devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler